Wpis z mikrobloga

✨️ Czy zmienić ścieżkę kariery z audytu na podatki?
Cześć wszystkim, od nieco ponad roku pracuję w audycie, student FiR, big4 wwa, dotychczas moim planem było 2/3 lata tutaj i ucieczka na kontrolera finansowego. Parę dni temu pojawiła się propozycja przejścia do dział tax w obrębie tej samej firmie, zespół CIT. Sam nie wiem co mam zrobić, finansowo 1.5k wyżej ale nie to chyba jest najważniejsze. Jak byście porównali controlling i podatki jeżeli chodzi o perspektywy i stabilność pracy? Boję się też AI, chciałbym względnie bezpieczną pracę. Mam też wrażenie, że podatki jak bym zrobił jeszcze doradcę dadzą mi konkretny fach i tytuł zawodowy. W controllingu natomiast jest szansa na jakiegoś dyrektora finansowego i sufit nie istnieje. Co byście zrobili będąc w mojej sytuacji?

#big4 #controlling #korposwiat #ey #deloitte #pwc #kpmg #podatki #doradcapodatkowy #audyt

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Na pewno wyjście do biznesu jest trudne w podatkach (aczkolwiek możliwe). Natomiast sama pozycja w biznesie podatkowców też nie jest jakaś wysoka. Koniec końców odpowiadasz przed CFO, a czy dla CFO podatki są w ogóle istotne zależy w gruncie rzeczy od samego CFO i Ciebie.
  • Odpowiedz