Aktywne Wpisy

akNe +233
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Piter1489 +196
Jej rodakom np. trafiło się, że mogą zostać rozerwani na froncie przez granat zrzucony z drona ze styropianu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#pieklokobiet #blackpill #logikarozowychpaskow
#pieklokobiet #blackpill #logikarozowychpaskow
źródło: 1000011958
Pobierz

Inżynier budownictwa projektujący mosty i wieżowce nie ma takiej odpowiedzialności? Studia są równie trudne, powiedziałbym, że nawet trudniejsze i trwają tyle samo do uzyskania uprawnień. Zarobki - średnio około 6k na rękę.
Jak nawalisz jako inzynier, to posiedzisz i 10 lat (katowice). Jak popełnisz błąd lekarski i sfałszujesz dokumentację, żeby to zataić, to najwyżej grzywna i kara w zawieszeniu.
https://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Sad-skazal-lekarza-oskarzonego-o-blad-medyczny-Medyk-przyznal-sie-do-winy,244524,2.html
#lekarz #medycyna #nfz #budownictwo
źródło: ChatGPT Image 4 lis 2025, 18_05_46
PobierzLekarze tez maja OBOWIAZKOWE OC?
@apeee: Spoko. Ale wymuszanie na jednych a na innych nie tez o czyms swiadczy?
Jak lekarz popelni blad to nie dosc ze NIL go przykryje to jescze wez sie sadz. nawet jak sad zasadzi to sie nagle okaze ze wwszystko przepisane na zone/meza i nie ma z czego sciagnac.
Jak inspektor da ciala to kase dostaniesz z ubezpieczalni i potem niech sie ona martwi.
@apeee: nie no, tyle to nie.
najwyżej "rada lekarska" uzna, ze kolega nie popełnił błędu lekarskiego i tyle. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@gorzki99: ??????? oczywiście, że lekarz ma obowiązek posiadania OC
@Vaerlin: Zmierzam do tego ze znalem osobiscie inspektora nadzoru budowlanego stad wiem ze musial miec obowiazkowe OC bo by nie mogl wykonywac zawodu. Tak stanowia przepisy.
Ale nie znam osobiscie zadnego lekarza na kontrakcie itp. Wiec nie wiem JAKIE przepisy stanowia ze
Proszę bardzo
Czyli dokładnie tak samo, jak z lekarzami.
Tylko tak se czytam... :PPP
"3. Ubezpieczenie OC obejmuje szkody będące następstwem zabiegów chirurgii plastycznej lub zabiegów kosmetycznych, jeśli są udzielane w przypadkach będących następstwem wady wrodzonej, urazu, choroby lub następstwem jej leczenia. "
"AZ"
Skad wziales ze "TEZ"?
Proste pytanie - jakas operacja ktora nie kwalifikuje sie do "zabiegow kosmetycznych i plastycznych" I lekarz cos ewidentnie zje....al (zaszyl cos w ciele pacjenta, przecial cos czego nie mial przeciac itp).
Gdzie masz napisane ze na to ma
W podlinkowanym artykule jest napisane:
"Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 29 kwietnia 2019 r. do posiadania obowiązkowego ubezpieczenia OC podmiotu wykonującego działalność leczniczą zobowiązani są m.in. lekarze lub lekarze dentyści prowadzący:
I wiesz co? Jakbym tego w rozporzadzeniu nie szukal to nie potrafie znalezc :D Ja wiem ze musze uzywac okularow do czytania no ale mimo
źródło: image
Pobierz@Vaerlin: No wlasnie nie do konca. I dlatego napisalem Ci wczesniej (picrel)
Cos jak "lub czasopisma"
źródło: image
Pobierz