Wpis z mikrobloga

✨️ Wspólna modlitwa dla zdrowia i jedności
Wspólna modlitwa.
Drodzy chrześcijanie i wierzący niechrześcijanie.
Każdy odłam powie, że inni robią to źle, bo robią to, albo tamto.
I jedni modlą się do świętych, inni Maryji w różnych odmianach, ale umówmy się, aby jednoczyć się podczas modlitw, jak wspólne są odmawiane za kogoś.
Sugeruję, aby jeśli ktoś poprosi o modlitwę za kogoś, to zróbmy to w sposób taki, który jest zgodny z podstawami prawie wszystkich odłamów, czyli modlitwę bezpośrednio do Boga z prośbą o uzdrowienie, bez figurek, czy pośredników, obrazów. Bo to jest zgodne ze wszystkimi odłamami, a wtedy zjednoczymy się ponad podziałami w danym celu.

Jest jedna modlitwa, bardzo stara, która jest prośbą o uzdrowienie:

Uzdrów nas Panie, a będziemy uzdrowieni, zbaw nas, a będziemy zbawieni, bo Ciebie wychwalamy.
Przynieś lekarstwo i uzdrowienie na wszystkie nasze choroby, na wszystkie nasze bóle i wszystkie nasze rany.
Bo Boże jesteś miłosiernym i wiernym uzdrowicielem.

Błogosławiony jesteś, Panie, który uzdrawiasz chorych swego ludu Bożego

@kaszaamanna:
Wiem, że masz trudny okres, ale nie poddawajcie się.
Przyjmij proszę błogosławieństwo:
Niechaj Pan Was błogosławi i strzeże! Niechaj Pan rozjaśni nad Wami swe Oblicze i obdarzy Was łaską! Niechaj Pan zwróci ku Wam swe Oblicze i udzieli Wam pokoju!

#katolicy #chrzescijanie #modlitwa #chrzescijanstwo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @prukfiarz
Pewnie nie ma znaczenia jaka modlitwa - zaproponowałem, tą, bo jest bardzo stara, aby pomimo pozdziałów, zjednoczyć w celu.
Jak znasz pismo, to może rozpoznasz niektóre fragmenty.
W ten sposób, pomimo różnic doktrynalnych możemy jakoś się połączyć w prośbach do Boga, w sposób, który jest zgodny ze większością odłamów.
Łącząc się, nie dzielimy, ale modlitwa nie jest zaklęciem, jest po prostu wzorem jak można się pomodlić.
Sama modlitwa nie
  • Odpowiedz