Aktywne Wpisy

ly000 +103
Próbuję zrozumieć co takiego ludzie widzą w typowym nowym budownictwie i nie rozumiem tego. Tak, tak, niech sobie każdy buduje i mieszka gdzie chce, no ale zebrało mi się na narzekanie.
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
źródło: image
Pobierz
mlody_sarmata_ +439
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Pomyślalem że co mi szkodzi tu zapytać. Ojczym siedzi w Norwegii, lakiernik z mega doświadczeniem i umiejętnościami. Tyle że siedzi w jakiejś dziurze. Może jest ktoś na tagu co miałby namiary na jakąś dobrą pracę w większym mieście? Jeśli chodzi o język to wiem że pracuje z samymi Norwegami kolejny rok i daje radę więc chyba nie ma problemu.
I serio zdefiniuj "dziura", bo pasuje do wszystkiego poza Oslo i moze Bergen, zalezy od preferencji ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ale trzeba wziąć pod uwagę, że wynajem mieszkania może być droższy i duża konkurencja na rynku pracy (dużo migrantów). Osobiście to bym się przeprowadził do mniejszego miasta niż Oslo albo nawet na wieś gdybym miał taką okazję. Kto co woli.
@scorpio18k no właśnie siedzi już tam kolejny rok, zgadzam się z tym co mówisz ale w większym mieście większe są też możliwości