Wpis z mikrobloga

Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.

Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w tym kraju to jakaś porażka...

#podatki #pit #pomocy #pytaniedoeksperta
cojestkurdenocjest_kurde - Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zda...

źródło: temp_file724616512454029400

Pobierz
  • 167
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@co_jest_kurde_noc_jest_kurde: Bo jesteś j-----m bogolem według państwa polskiego i wykopków tutaj szczekających o tym jak to HJEHJE I TAK NIE JESTEŻ MUSKIEM I BEZOSEM, ŁOPODATKOWAĆ BOGOLI ZAROBASUW

Zaraz przyleci jakiś Czerwonykomuch czy inny tumuletz i będzie mówił jak to "PROGRESJA JE DOBRA" xD

Więc teraz, po przekroczeniu progu BOGOLSTWA NA POZIOMIE MUSKA, GEJCA I BEZOSA, od każdej złotówki pod koniec roku, będzie ci zabierane 32gr na sam podatek ( ͡
  • Odpowiedz
przestan plakac i zacznij budowac poduszke

a) na IKE mozesz wplacac 26 017 PLN

@rreotpl: To ma budować poduszkę czy jaśka xd 26k w ciągu roku, których nawet nie może tak prosto wyjąć lub wyjąć i zapłacić podatek xd
  • Odpowiedz
  • 0
@co_jest_kurde_noc_jest_kurde już Ci wskazali gdzie się rypłeś w obliczeniach, ale odpowiem Ci na pytanie.
- rozliczasz się z partnerem,
- patrzysz na ulgi możliwe
- darowizny do pewnej kwoty można odpisać, ale trzeba na cele publiczne
- jest ulga za krwiodawstwo
  • Odpowiedz