Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +29
Czy tylko ja mam wrażenie, że internet w ostatnich latach oprócz całego tego szumu wokół AI, stał się dziwnie wrogi wobec ludzi, którzy znają więcej niż jeden język? Coraz więcej stron na siłę tłumaczy treści, zamyka użytkowników w narodowych bańkach, jakby ktoś celowo chciał ograniczyć swobodny przepływ informacji. Taki reddit tłumaczy się sam, youtube automatycznie podmienia tytuły i dodaje dubbing w losowych językach, google wciska przetłumaczone wersje zagranicznych stron z błędami jak

BlackenedBlue +63
źródło: G5OpOl0XQAAswLZ
Pobierz

Zapalić znicze, aby uczcić pamięć? Pamiętajcie aby czcić pamięć zmarłego w taki sposób w jaki on sobie życzył. Jeśli zmarły sobie życzył trumny z marmuru, to promka na plastikowe znicze w biedronce nie pomoże - w ten sposób tylko obrazicie zmarłego.
Najlepszym sposobem na uczczenie pamięci o zmarłym jest propagowanie wartości które ten zmarły wyznawał. Więc zamiast postać w korku w drodze na msze na cmentarzu tylko po to żeby zapalić znicze z biedronki, może lepiej pomyśleć o tym czego by chciał zmarły?
#takaprawda #smierc #wszystkichswietych #halloween #dziady #swieta
- To że Ty wolisz ten sposób, nie znaczy, że drugi jest zły, a z Twojego wpisu wyczuwam takie relatywizowanie odwiedzania grobów zmarłych bliskich. 1.11 poza jakimś promilem ludzi, który ma utrudnioną drogę do domu, czy wyjazd z posesji jest zupełnie nieszkodliwym a i
1. Co jeśli Bóg istnieje i nagradza za czynienie zła a karze za czynienie dobra?
2. Najwyższe dobro to to uczynione samemu sobie, ponieważ wtedy masz pewność że pomagasz osobie czyniącej dobro. A jeśli przez dłuższy czas czynisz dobro tylko sobie to ludzie którzy cię poznają zaczną cię gorzej traktować, co uznasz za przejaw zła z ich strony i powód dla którego nie powinieneś z
@An-Dagda: Prawda jest taka, że to wszystkich świętych to od dawna jest przede wszystkim festiwal chwalenia się na przykład tym jakie ktoś ma auto przez tych wszystkich januszy oraz fashion week powązki. Popatrz sobie chociażby ile nagle aut z ameryczki przy samych cmentarzach stoi.
@An-Dagda: To akurat też jest prawda. Jak byłem dzieciakiem to jeżdżąc do dziadków zawsze miałem spodnie dresowe na sobie praktycznie a niektórzy twierdzą, że na cmentarz to tak nie wypada xD Drugi dziadek z kolei szybciej by sobie życzył żebym pewnie flaszkę otworzył jak odwalał te szopki wszystkie xD