Wpis z mikrobloga

Przypominam, że 5 lat temu Kaczy naszczał na was i waszych zmarłych bliskich uznając, że wyłącznie groby jego bliskich są godne odwiedzenia. #polityka
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kochamcovid: Zepsuję ci wspomnienia, ale Kaczyński zamknięty cmentarz odwiedził 10 kwietnia 2020 kiedy z powodu koronowirusa groby były pozamykane, a 5 lat temu PiS ot tak sobie zamknął cmentarze z powodu COVID.
  • Odpowiedz
Przypominam, że 5 lat temu Kaczy naszczał na was i waszych zmarłych bliskich uznając, że wyłącznie groby jego bliskich są godne odwiedzenia.

@kochamcovid: dlatego konfedepisowcy wybrali pisowskiego kandydata na prezydenta. czego nie rozumiesz?
  • Odpowiedz
  • 0
@Zlo_Bobrem_Zwyciezaj: A mi to tam wisi generalnie, jestem ateistą i nie mam potrzeby chodzenia na groby w taki czy inny dzień i generalnie rzadko to robię, prawie nigdy, właściwie wyłącznie z przypadku, gdy spotkam kogoś z rodziny albo znajomego, kto idzie. Zwracałem się bardziej do tych, dla których to ma znaczenie i nie jest tak obojętne.
  • Odpowiedz
@kochamcovid: Też nigdy nie miałem i nie rozumiem tego owczego pędu.
Już większą "obecność" osób które odeszły czuję w ich rzeczach i miejscach ich zamieszkania, aniżeli na wysypisku ciał, gdzie cmentarz to przecież ostatnie skojarzenie każdego normalnego człowieka z bliską mu osobą zanim ta umrze.
  • Odpowiedz
@kochamcovid: Nie do końca, bo w kwietniu 2020 r. Jarosław Kaczyński pokazał że jest ponad innymi, a zamykając cmentarze na Wszystkich Świętych w 2020, PiS przez swoją idiotyczną decyzję sprawił że ludzie tłumnie ruszyli na cmentarze 31 października 2020 r, co przyniosło efekt przeciwny do oczekiwanego.
Już lepiej gdyby wtedy PiS wprowadził na cmentarzach coś w rodzaju limitu osób na cmentarzach.
  • Odpowiedz