Aktywne Wpisy

MonazoPL +135
Witam, czy gotowa dieta KETO od Vikinga pomorze w zrzuceniu wagi i oponki z brzucha? Czy jakaś inna od nich? A może coś od Brokuła?
Chcę mieć wstęp do zdrowego odżywiania, a z czasem samemu gotować obiady dietetyczne. Waga 110kg przy wzroście 179cm
#dietapudelkowa #dieta #kuchniavikinga
Chcę mieć wstęp do zdrowego odżywiania, a z czasem samemu gotować obiady dietetyczne. Waga 110kg przy wzroście 179cm
#dietapudelkowa #dieta #kuchniavikinga
![Sound Blaster 64 Gold, czyli lepsze wrogiem dobrego [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/62c33b83a0adc040a056c8fc0ff4298ac0afb0ac46af4c52fe7c9d8e6e722ca2,q80.jpg)

Jesli chodzi natomiast o placenie podatku od nieruchmosci zgodnie z jej wartoscia, a nie jakies ryczaltowe grosiki - to mamy bardzo doborowe towarzystwo, bo w Europie tacy jak my to: Czarnogora, Kosowo, Albania, Bosnia i Macedonia... cala reszta ma jakies formy powiazania podatku z wartoscia, ale ta piatka asow + my idziemy inna sciezka. Sciezka sprawiedliwych.
Zeby byla jasnosc: to nie znaczy, ze wysokosc tego podatku z automatu jest dokuczliwa, tylko o zasade - mam droga chate to place duzo, mam skromne chatke - to place malo. Chyba po chrzescijansku?
PS - tak, AI moze zmyslac, ale zakladam, ze sprawdzenia tak prostej informacji jej nie przeroslo ;)
#nieruchomosci
źródło: kataster
Pobierz2 grosze od łana i pospolite ruszenie, kataster i armia zawodowa jest dla Prusaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wlasnie pokazuje spis, ze to "koniec koncow w usa" jest powszechne na TYM kontynencie... w socjalnej Europie, czyli chyba jednak da sie z tym zyc?
@Mathas:
@Janexpol: które konkretnie? "Dziura" w finansach publicznych wynosi ok. 5% PKB
@Janexpol: Tak, mógłby. Taki "komuszy" podatek jaki jest we wszystkich cywilizowanych krajach Zachodu, np. w wysokości 1% rocznie, przyniósłby budżetowi dodatkowe 2.2% PKB (NBP szacuje majątek mieszkaniowy w Polsce na ok. 220% PKB). Ty pewnie wolałbyś zapłacić wyższy PIT od dochodów z pracy.
Dokładnie, 300mld deficytu trzeba "jakos" zasypać, "cos" uciąć i taka to jest rozmowa :)))))
To jest naprawde niesamowite ze mamy absurdalnie wysokie deficyty od 2 lat i następne nie zapowiadają sir lepsze a o bialnoswania finansow publicznych cicho... wszyscy maja doskonale humory, brandzluja sie do pkb napędzane tym deficytm i kpo.... "no skoro dziala to o co chodzi"....
No to pokaz palcem, największy wydatek 800+ to ok 65 mld, brakuje jeszcze 235 mld do równowagi. Słucham.
@Janexpol: Bo jakbyś coś więcej wiedział o świecie i ekonomii to byś wiedział, że deficyt na poziomie 3% jeszcze zapewnia stabilność finansów publicznych.
Które konkretnie? Podaj te wydatki razem z kwotami / % PKB jakie na to idą.
Ja rozumiem cos tak czuje 10x tyle co ty, 800+ to pokazanie SKALI wydatków, gdzie najnajnajwiekszy wydatek to 20% szukany oszczędności.
A jak.mowisz ze znajdziesz następne 100-200 mld to znaczenie bredzisz. Komu zabierzesz? No gdzie jest ten nadmiar pienaidzy? W policji? W zus? W ochronie środowiska? W edukacji? No gdzie?