Aktywne Wpisy

nervous_breakdown +899
Ciekawostka: zespół Pectus istnieje tylko po to, aby występować w telewizji śniadaniowej, opowiadać o tym, że są braćmi i że w tym roku na święta będą lepić pierogi
#muzyka #ciekawostki
#muzyka #ciekawostki
źródło: 000LM014IOUC5MT8-C322-F4
Pobierz
wjtk123 +255
Słucham Państwa, komu się Polska nie podoba i chciałby ponownie wziąć udział w narodzinowej loterii? xD
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
źródło: IMG_9995
Pobierz

- Nowe Affinity jest darmowe. Wymaga jedynie darmowego konta na Canvie.
- Tylko funkcje AI wymagają płatnego planu. Reszta obecnych i przyszłych funkcji będzie darmowa.
- Photo, Designer oraz Publisher są zintegrowane w jednej aplikacji.
- Kluczową zmianą w interfejsie są layouty, czyli różne układy przycisków/paneli/wihajstrów dostosowane do różnych zadań (edycja foto, rysowanie, ai). Można zrobić własne.
- Filtry są teraz nakładane jako warstwy - nie niszczą oryginalnego obrazu.
- Dodali nowy filtr: glitch.
- W końcu dodali możliwość automatycznego zwektoryzowania bitmapy.
- W końcu dodali bloki na dane. Tzn. robisz zaproszenia, umieszczasz na nim pole na imię, a imiona gości pobierają się z listy.
- Posiadacze płatnej wersji v1 lub v2 dostaną w prezencie fonty.
- Wersja na iPada wyjdzie za miesiąc.
- Zmian jest więcej, ale tutaj streszczam poniższy film.
https://www.youtube.com/watch?v=UP_TBaKODlw
W teorii już można pobrać, ale serwer im padł. https://www.affinity.studio/
#grafika #grafikakomputerowa #affinity #adobe #fotografia #projektowanie #design
źródło: temp_file3457446908715729929
Pobierzprzeklikałem na szybko i nie jest tak źle jak wieszczą na oficjalnym Discordzie - bałem się, że nowa wersja będzie jakiś koszmarek w postaci aplikacji napisanej w Electronie (czyt. strona WWW udająca program), ale całe szczęście się myliłem. Licencja też wydaje się być OK jak na współczesne czasy, ale pożyjemy - zobaczymy. W końcu na
picrel: 50 mc lub 450 rok
źródło: obraz_2025-10-30_201803406
Pobierz@funeralmoon: Taki ruch Adobe byłby w pełni uzasadniony.
@Bartholomew: Adobe to standard produkcyjny i to się raczej długo nie zmieni, chociaż samo Adobe wytrwale pracuje od lat, by zniechęcać ludzi do siebie. Ostatnio dla przykładu mocno podnieśli ceny. Robią to, bo niestety mogą, chociaż fajnie i tak, że ta część rynku, która nie potrzebuje