Aktywne Wpisy

uncle_freddie +414
Napiszę to m.in po to, żeby miał szansę zamknąć mi mordę bramką: nie rozumiem fenomenu Kamińskiego, dzisiaj sparaliżowany
#mecz
#mecz

jednorazowka +249
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Biorąc pod uwagę dzisiejsze uzaleznienie w kwestii metali ziem rzadkich czy uzależenienie od produkcji czipów na Tajwanie, to ciężko pojąć, że ktoś pozwolił na tak katastrofalne ruchy gospodarcze.
My już powoli zaczynamy żyć w świecie w którym grupka miliarderów i prezesi największych firm niszczą państwa, żeby wymaksować własne zyski. Tymczasem ludziom dalej się wydaje, że największym zagrożeniem jest dla nich julka z niebieskimi włosami.
#przemyslenia #geopolityka #chiny #kapitalizm #korporacje
@Elaviart: Ustawa 10H. Cyk i budowa turbin wiatrowych zablokowana w całym kraju.
Lex aptekarz - max 4 apteki na farmaceutę i możliwość otwierania aptek tylko przez farmaceutów.
Mówisz o regulacjach, a nie centralnym planowaniu. Bez ingerencji rządów całe branże nie miałyby najmniejszych szans na wolnym rynku (jak OZE czy EV), z kolei inne tak jak farmacja wymagają regulacji celem utrzymania pewnego poziomu podstawowych produktów i usług z których ludzie są zmuszeni korzystać by utrzymać zdrowie. To są oczywistości istniejące od dekad w każdym cywilizowanym kraju, jesteś jakimś
@Elaviart: W taki, że 97% kraju nie spełniało tych wygórowanych warunków. Lobby górnicze cieszy się z braku konkurencji.
ja to rozumiem, ale w jaki sposób ograniczenie do 4 aptek na aptekarza to realizuje, jeśli może on
@Yelonek: To górnictwo, które wkrótce zostanie całkowite zaorane w związku z odejściem od kopalnych węglowodorów? Niezły spisek oligarchów xDD
To samo przy aptekach - rojenie tego spiskowego gówna zawsze polega na tym, że wybierasz sobie ustawę/zmianę/decyzję, wskazyujesz (raczej wymyślasz) kto by mógł na tym zyskać i cyk - spisek ze skorumpowanymi politykami.
W ten debilny sposób nawet Tusk korzystający z toalety dałby się
@Elaviart: Sugerujesz że w Polsce nie było i nie ma górniczego lobby?
@Yelonek: Nie, piszę że to żadni oligarchowie spiskujący z politykami celem "wyrzucenia wolnego rynku".
Będziesz teraz pytał o każdy przepis, to jest twoja argumentacja? XD
Już opisywałem wyżej ten mechanizm. Nawet przepis o obowiązku sprzątania psich gówien można podciągnąć pod spisek oligarchów przemysłu woreczków foliowych
@Elaviart: Oh sweet summer child
??? Chciałeś przykłady z naszego podwórka. Podałem dwa. Jaki każdy przepis? O co w ogóle chodzi w
Większość używa foliowych torebek, sweet summer child, nie wszystkie spiski są tak łatwo dostrzegalne. To nie jak np. spisek producentów kasków, którzy podyktowali skorumpowanym politykom przepisy nakazujące noszenie je na