Aktywne Wpisy

MonazoPL +96
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz
Agresywna_Szyba +18
je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 22.3% (102)
- kit 51.4% (235)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 26.3% (120)

Teoretycznie płyn hamulcowy trzeba wymieniać co 2 lata, tak mówią. Ale w praktyce wielu ludzi zmienia go dużo, dużo pózniej.
Z tego co wiem - to rekordzisci nawet około 10 lat nie wymieniali. I nic się nie dzieje.
Teoria, teorią, a w praktyce to ile można tego nie wymieniać?
I to samo pytanie z płynem chłodniczym
Gdy nie hamujesz mocno to stary plyn moze nie dawac żadnych objawow.
Problem z nim jest taki ze jest higroskopijny cvzyli chlonie wode.
Jezeli bedzie jej za duzo te plyn moze sie zagotowac od intensywnego hamowania i moc hamulcow spadnie.
Dlatego jak chcesz uzywac stary plyn to przynajmniej zalatw sobie tester ktozy mierzy zawartość wody
I długich tras nie robie póki co.
Czyli dopóki bede jezdzic, jak jezdze to nie musze zmieniac?
Zmienić dopiero, gdy zechce mi się zrobić długą trase, bo wtedy nigdy nie wiadomo co i jak, może bedzie potrzeba ostrego hamowania
@NuklearnySzpadel: Szczerze pojęcia nie mam xD
Mało jeżdże, więc myśle, ze mam czas, ale na rozrządzie się nie znam.
Na szybko myśląc, to całkowita wymiana płynu chłodniczego jest bardziej czasochłonna niż wymiana płynu hamulcowego. Raczej samochód będą chcieli na cały dzień i robić go w międzyczasie.