Wpis z mikrobloga

Już niedługo 1 listopada. Święto wszystkich świętych. Pójdzie większość Polaków na cmentarze. Odwiedzi się zmarłą rodzinę czy bliskich. Lubię ten klimat. Od pewnego czasu chodzę wieczorami na cmentarz w tym dniu, kiedy już się ściemni. Super jak cmentarz jest w lasku czy obok niego. Bardzo dużo świeczek i tylko one dają światło. Jak nie ma normictwa, w szczególności na powiatowych cmentarzach, to jest bardzo fajnie. Chodź ich u mnie więcej w dzień. I tak każdy się tam znajdzie, trukel czy normik. Taka jest kolej rzeczy. Rodzimy się i umieramy. Od zawsze podobała mi się ta cisza na cmentarzach. PS Poglądowe zdjęcie, choć robiłem też sam

#przegryw #smierc #cmentarz #groby #przemyslenia #las #polska #wszystkichswietych #rodzina #bliscy #swieto #ludzie #normictwo #cisza #fotografia #listopad #chrzescijanstwo #kosciol #wiara
tomwick55 - Już niedługo 1 listopada. Święto wszystkich świętych. Pójdzie większość P...

źródło: temp_file1347387730426271529

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomwick55 cisza cmentarzy jest kojąca i właśnie w ten dzień można sobie wygodnie usiąść na jakieś ławeczce i przenieść się w astralną podróż po zakamarkach życia i umysłu ludzkiego ( ʖ̯)
  • Odpowiedz