Wpis z mikrobloga

• 11
dalej grzejecie tę jakże wielką aferę na zawrotne 390 zł? xD Boże drogi jesteśmy straceni

@cienki137: afera jest o "kradzież" i ustalenie stanu faktycznego, nie o wartość.

Wartość kradzieży determinuje wymiar i długość kary. Udokumentowana i niezaprzeczona kradzież determinuje, że mamy do czynienia ze złodziejem, któremu nie można ufać ¯\(ツ)/¯

I tak samo bym powiedział o każdym innym polityku-złodzieju, albo sędzim-złodzieju, albo policjancie-złodzieju, albo lekarzu-złodzieju. Nie wartość, a fakt czyni
  • Odpowiedz
@xfin: no i dobra, ukradł, został przyłapany, ukarany mandatem. Przyznał się do winy, tłumaczy rozkojarzeniem.

I tak, wysokość kradzieży i okoliczności mają znaczenie. Przypominam, że świeżo co pojawił się temat z działką pod CPK. Mam nadzieję że ci sami co tak zarliwie atakują berkowicza będą co najmniej tak samo grzali temat dawtony pisu i po ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
dalej grzejecie tę jakże wielką aferę na zawrotne 390 zł? xD

@cienki137: hahahah. Dobre. 390 pln. jak by ukradł za więcej, to można by grzać temat, ale jak ukradł za tak mało, to jest ok. Po prostu wiceprezes konfederacji jest takiem debilem, że kradnie małe sumy, zamiast milionów ( ͡º ͜ʖ͡º) Ale aby ukraść miliony to trzeba mieć rozum i wykształcenie. A jak się jest
  • Odpowiedz
@siekieromotyka: Poprostu typ wymyslił sobie, że ukradnie coś i nie zasłaniając się immunitetem podda się karze. Prawdopodobnie zainspirował się Mejzą, który się zasłonił immunitetem i ta akcja ma go uwiarygodnic, jako uczciwego posła XD
Konfiarze moga robić spiny na jego głupią akcje, a można bylo to po ludzku załatwić opłacając wyniesione rzeczy, ale pan poseł wolał by ochrona wezwała policje XD
repro5 - @siekieromotyka: Poprostu typ wymyslił sobie, że ukradnie coś i nie zasłania...

źródło: 1000039316

Pobierz
  • Odpowiedz
Przypominam, że świeżo co pojawił się temat z działką pod CPK. Mam nadzieję że ci sami co tak zarliwie atakują berkowicza będą co najmniej tak samo grzali temat dawtony pisu i po ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cienki137: Ja też mam taką nadzieję - zresztą sam dzisiaj pisałem, że Tusk jako premier już powinien wyjaśniać tych swoich partyjniaczków powiązanych z Dawtonem i dotacje dla nich ¯\(ツ)/¯

Ja generalnie wymagam od polityków tego
  • Odpowiedz
@dlugi-gr: po prostu jak małe dzieci tym się jaracie, a za waszymi plecami, może nawet i ci sami politycy, robią większe wały i macie to w głębokim poważaniu.

Wielki kurna złodziej, naprawdę. Mój śp dziadek też złodziej, bo kurde kiedyś na stacji benzynowej ktoś go zagadał i zapomniał zapłacić. Spalić na stosie najlepiej. Jeśli intencjonalnie berkowicz ukradł zawrotne 390 zł to jest po prostu idiotą.
  • Odpowiedz
@xfin: to jak napisałem, jeśli naprawdę ukradł intencjonalnie 390 zł to jest imbecylem i jeśli jego wyborcy mają chociaż trochę oleju w głowie to powinni na niego więcej nie głosować

Co do pozostałych tematów to zgoda. Nie widzę zasypywania projektami przez Konfederację. Ani jakiejkolwiek merytorycznosci po stronie pisu i po. Akcja z alkomatami jedynie upewnia w przekonaniu, że oni wola się zajmować sobą niż sprawami ważnymi dla państwa i obywateli.
  • Odpowiedz
@cienki137: No to się zgadzamy.
Miło mi czasem spotkać tutaj kogoś z kim można pogadać i opieprzyć każdą opcję, bo nie jest żadnym partyjnym fanatykiem.
  • Odpowiedz
@cienki137: Akurat temat jest grzany bo Bekowicz udaje że nie ukradł. To trochę tak jak powiedzieć jesteś złodziejem - nawet ukarali Ciebie za to - a on mówi nieprawda, to co innego.
Dwa to Bekowicz który pierwszy by za to kamieniował, a trzy prawicowiec w lewackiej Ikei która reprezentuje całe zło?
  • Odpowiedz