Wpis z mikrobloga

Jak już wspomniałem ja i mój uczony kolega @pysznewpierdalator to generalnie dla biednych nie ma sensu w ogóle zabawa w giełdę za jakieś kilka, kilkanaście, czy kilkadziesiąt k. Najważniejszy jest EFEKT SKALI.

Jak ktoś nie ma mieszkania to i tak nic nie osiągnie jeśli nie zainwestuje tych przynajmniej kilkuset tysięcy w tą giełdę, a i tak marne szanse, że i to styknie, bo najlepjej od bańki wzwyż zacząć to może wtedy się coś ugra.

Paradoksalnie te mieszkania w Polsce są o wiele bardziej przewartościowane niż akcje spółek technologicznych z NASDAQ.

Kredo nie ma sensu, bo jak bierzesz to na starcie jesteś z bańkę w plecy, a tego nie nadrobisz już latami. Jak podpiszesz coś z bankiem to juz jesteś w dupie.

Inflacja covidowa i dewaluacja ratki już nie pomoże bo to się skończyło i lecimy w kierunku niskiej inflacji a nawet deflacji.

#gielda #inwestowanie #nieruchomosci #meczennicyxtb
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MakiawelicznyAltruista: Racja, bez sensu było mi brac BK2% i placic rate 2,2k za mieszkanie 53 m, 3 km od centrum Gdyni. Lepiej było zostac na wynajmie i płacić 3,2k za 35m 7 km od centrum. Mądrego to aż miło posluchac. Bez sensu wrzucac w gield miesiecznie 6k PLN ktoóre mi zostaje na czysto, bez sensu wygenerowałem stope zwrotu 42% w rok z przy kapitale 50000zł.
  • Odpowiedz
@bugzer: fajnie że się chwalisz że masz tanio bo my czyli podatnicy dorzucamy się do twojego mieszkania 3km od centrum Gdynii , ale co to ma wspólnego z postem opa? On nie pisał nic o tym że było okienko że można było przycwanic i dostawać kasę z rządu na mieszkanie. To tak jakbyś napisał że biznesy są opłacalne do założenia patrz ja dostałem pół miliona z kpo
  • Odpowiedz