Wpis z mikrobloga

Potrzebuje pomocy, powiedzcie mi czy jestem cos w stanie zdziałać z sylwetka skinny fat jeśli mam odwarstwienie siatkówki i trening siłowy odpada bo nie mogę dźwigać zbyt dużych ciężarów? słyszałem ze jakbym się zabrał za jakaś redukcje to juz wogole mięśnie zgubie. Z teściem tez zakładam ze słabo, skoro nie ćwiczę nie dźwigam nic w życiu a mam 23lata i przez to tez samopoczucie siada.
Co byście poradzili żeby tak wrócić do 'życia'?
#silownia #sport #zdrowie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@RandyBobandy: ogólnie sytuacja wyglada u mnie tak ze nigdy za dużych ciężarów nie dźwigałem, odwarstwiło mi się w jednym oku stwierdziłem ze sobie wtedy właśnie poćwiczę i siadło mi na drugie oko. Wiec juz niestety strach jest przed jakims wyciskaniem, ławka czy czymkolwiek.
  • Odpowiedz
  • 0
@KosmicznyKotZNapedemAtomowym: Ogólnie tak z informacji w internecie i co mówił lekarz to jakby „wszystko” w granicach rozsądku. Ale z drugiej strony w internecie jest, że właśnie bardziej rower, jakaś bieżnia, pływanie coś w tę stronę. I teraz zastanawiam się jak jestem taki zalany tłuszczem i „chudy” to czy nie zgubię mięśni i czy jestem tu w stanie cokolwiek zdziałać.
  • Odpowiedz
@FustanD: podbij białko i poczytaj, skonsultuj z lekarzem co możesz robić ale trening siłowy jest najlepszy. I tu niczym go nie zastąpisz niestety. Może ciężki rower? To fajnie rozbudujesz nogi. Ale to chyba też to ciśnienie w oku podnosi? Wybierz coś co tego nie robi. Trzymaj czystą miche, żadnych slodyczy, nadmiaru skrobii, olejów roslinnych prozapalanych rafinowanych itp.
  • Odpowiedz