Wpis z mikrobloga

Wytlumaczy mi ktos po co tyrac w januszeksach, kolchozach? Za zalosna minimalna (ile to tam teraz jest 3-4k pln? XD) i majac 3-4tygodnie urlopu?
To jest jakas kpina,

Wystarczy zrobic sobie jakies proste kursy, np:
-budowlaniec
-glazurnik
-kierowca tira
-ogrodnik
-muraz
-monter kuchnii

itd itp
I na wlasnej dzialalnosci zarobisz sobie w polsce lub zachodniej europie 3-5k £,euro/20k pln MIESIECZNIE!

Potem jak jest mniej roboty to bierzesz wolne bezplatne 2-4 miesiace w ciagu roku i robisz wypad w gorace kraje,

A u takiego januszeksa to ledwo pojedziesz jak masz za co i juz trza wracac.

#praca #pracbaza #zarabianie #urlop #takaprawda #przemyslenia
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
mówisz miesięczny kurs i jestem elegancki glazurnik?

@HeinzGuderian: Wystarczy isc na praktyki nawet za darmo u kogos jako pomocnik,a po 2-3 miesiacach juz mozna robic samemu,
Oplaci sie bardziej niz tyrac w kolchozach.
  • Odpowiedz
  • 0
a pracowałeś ty kiedyś ciężko fizycznie?

@saib75: Tak, i nic mnie nie boli, bo przy okazji mam sporo wolnego i cwicze silowo dla zdrowia na silownii,
A w kolchozie to by mi mozg zwariowal z patola i za zalosne pieniadze.
  • Odpowiedz
@goterkon123 Jo, już Cię ktoś weźmie za darmo, żeby się z Tobą p-------ć i po Tobie poprawiać. I rozumiem, po dwóch miesiącach weźmiesz na siebie odpowiedzialność za czyjąś łazienkę i materiał? Musisz być bardzo zdolny.
  • Odpowiedz
  • 0
Jo, już Cię ktoś weźmie za darmo, żeby się z Tobą p-------ć i po Tobie poprawiać. I rozumiem, po dwóch miesiącach weźmiesz na siebie odpowiedzialność za czyjąś łazienkę i materiał? Musisz być bardzo zdolny.

@HeinzGuderian: No na pomocnika na budowie szukaja nonstop
Kto nie zaryzykuje ten nie zyskuje,
  • Odpowiedz
  • 1
rozumiem że już miałeś/masz własną działalność?

@DzikiJelonek: A to jakis wielki wyczyn zalozyc wlasna dzialalnosc? juz bez przesady,
Tak od ponad 6 lat robie sam na siebie,
Mialem epizod w kolchozach zaraz po szkole sredniej i to brutalnie mi uswiadomilo ze nie chce z tymi ludzmi pracowac, porazka jaki element tam pracuje.
  • Odpowiedz
  • 1
no to tym tokiem myślenia możesz też iść do wojska i po 25 latach masz emeryturę i jako 45-50 latek już masz kasę co miesiąc xd

@lukasz-dit: Pchac sie obecnie do wojskaXD machajacypapiez.exe
W wojsku musisz sluchac polecen i jestes popychadlem.uleglym.poddanym.

A na wlasnej dzialalnosci jestes gosc. Bierzesz roboty ktore ci pasuja, jak za duzo kasy masz to spadasz na kilka miesiecy wolnego. Bez zalosnego proszenia sie o urlopy,pozwolenia.
  • Odpowiedz
  • 1
@lukasz-dit: No ok ale ile tam wolnego maja na rok? 3-4 tygodnie? To bardzo malo. Szczegolnie ze najlepsze lata zycia to 25-55 lat, bo masz zdrowie,czas,pieniadze.
Pozniej sie juz trudniej robi ze zdrowiem zazwyczaj
  • Odpowiedz
@goterkon123: Takiego p---------a na poziomie 18- letniego eksperta od życia dawno nie czytałem xD Po prostu zrób kursy bro. Pójdź na swoje bro. Kasę na rozwój pożycz od rodziny bro xD
  • Odpowiedz
  • 0
I czego się dorobiłeś? xD

@eeehhh: W uk w 5 lat pol chalupy, drogie pol na kredyt,samochod za gotowke, 3-4 miesiace wolnego co roku,
Do tego ze 30k£ na inwestycje rozne obecnie, I to w wieku 33 lat.
  • Odpowiedz