✨️ Czy samozatrudnienie może pomóc w lukach w CV?Ⓘ Czy zmyślone samozatrudnienie jest dobrym sposobem na wyjaśnienie rocznej luki w cv? Słyszałem że świadectwo pracy dotyczy tylko umowy o prace ale czy pracodawca może wymagać ode mnie jakiś innych dokumentów np z ZUSu czy coś podobnego?
@kuncfot: btw ciekawy jestem jak przyszli pracodawcy zapatrują się na osoby samozatrudnione. Załóżmy że miałem 10 lat firmę od samego początku po skończeniu edukacji. Mi się wydaje że kogoś takiego za wuja nikt nie zatrudni i jest się skazanym na wieczne samozatrudnienie.
@De_Fault: eee nie przesadzaj. Po 10 latach umiałbyś powiedzieć, gdzie kupowałeś towar, znasz się na czymś, więc jak składasz papiery w tej samej branży to możesz się jakoś uwiarygodnić. Z resztą po rozmowie da się ogarnąć, czy ktoś 10 lat pracował czy walił browara o 10 rano i płodził gówniaki.
@mirko_anonim: żeby i nawet z "rocznej luki" się musieć tłumaczyć przed swoim panem januszem to jest szczyt xD a debile później mówią, że nie są niewolnikami xD
Czy zmyślone samozatrudnienie jest dobrym sposobem na wyjaśnienie rocznej luki w cv? Słyszałem że świadectwo pracy dotyczy tylko umowy o prace ale czy pracodawca może wymagać ode mnie jakiś innych dokumentów np z ZUSu czy coś podobnego?
#praca #neet
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Z resztą po rozmowie da się ogarnąć, czy ktoś 10 lat pracował czy walił browara o 10 rano i płodził gówniaki.