Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +133
Zawsze odwiedzając rodziców lubię przejść się ulicą Kossutha. Panuje tam taka samochodoza, że jednorazowo potrafię wysłać nawet do dziesięciu zawiadomień. Tym razem mamy jezdnosceptyka. Jezdnia? Na co to komu, lepszy chodnik. Jak popada to opony się nie zmoczą. A piesi? Kto to? Nie znam, nie słyszałem.
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
źródło: wykroczenie
Pobierz
#sebcel
Kontynuuję zabawę przez @KjatanSveisson
Cytaty które można użyć podczas spotkania wigilijnego z rodziną jak i prowadzenia biznesu on - line
Kontynuuję zabawę przez @KjatanSveisson
Cytaty które można użyć podczas spotkania wigilijnego z rodziną jak i prowadzenia biznesu on - line
źródło: 2172f9384f9e9bf649851ce20e0a128715bee8c84b51444abee804cd572033da
Pobierz

#krotkofalarstwo #cbradio #elektronika #elektryka
https://allegro.pl/oferta/przetwornica-napiecia-230v-12v-adapter-kabel-zasilacz-lodowki-turystycznej-10144519286
antena magnetyczna do parapetu , to jak mam pokrętło regulacji szumów w presidencie to na całym zakresie jest szum a w samochodzie jest ok np do połowy i przestaje i coś tam słychać rozmowy , a w domu z głośnika lekki szum od elektryki (samochód pod domem).Nie wiem czy coś źle robię , czy zasilacz do wyrzucenia no chyba że antena
taki
albo taki
Ryzyko inwestycyjne małe, może nawet masz coś w domu co możesz użyć.
@k30r: to najtańsze badziewie z Chin. Do lodówki to on może i się nadaje, ale stawiam dolary przeciwko orzechom, że to on jest zasadniczym źródłem problemu.
Drugim może być antena na parapecie:)
Jak wyżej, zorganizuj sobie porządny zasilacz na transformatorze, do radyjek 4W wystarczą
Dlatego bazowe anteny przeważnie mają przeciwwagi...
Taki mały protip: aby część szumu i zakłóceń zniwelewać w domu tej anteny: -uziem ją, np masę anteny kablem
Ja mam ten, wale z niego 50W w paśmie 2m, cichy, w pyte. Kupiłem nawet taniej nówkę bo ktoś się pozbywał
źródło: IMG_0962
Pobierz