Wpis z mikrobloga

• 654
@sberatel że przez tyle lat, mając taką technologię PKP nie potrafi się pod to dostosować. Natomiast przy skracaniu czasu potrafią to zrobić.

Nie słyszałem, aby fabryki albo inne środki transportu miały problem ze zmianą czasu
  • Odpowiedz
@tytanowyy: myślałem, że nas wkręcasz, ale sprawdziłem i faktycznie zatrzymują pociągi na godzinę. WTF? Jeszcze znajdują się ludzie którzy bronią tego idiotyzmu. Nieistotne jakie byłyby koszty naprawy tego systemu, zmuszanie tysięcy pasażerów do kiszenia się w pociągach bo nie potrafią się ogarnąć to idiotyzm.
  • Odpowiedz
@tytanowyy o ile rozumiem postawić towarówkę na boczny tor I niech sobie tam stoi, to przy pasażerskich kompletnie tego nie rozumiem. Ile tych pociągów IC o 3 rano może być w całej Polsce? 30? Niech dojadą wcześniej o godzinę i tyle. Da się później je upchać z regio co kursują rano. Szczególnie w niedzielę.
  • Odpowiedz
@tytanowyy pkp i poczta polska to niesamowite zjawiska Tyle okazji było. Nawet Covid to był dla nich dar od Boga. W kilka dni boom na logistykę i dostawy do domu. Tylko przez internet. Mieli wszystko żeby się wstrzelić.
  • Odpowiedz