Wpis z mikrobloga

Miałam kilka podejść do dań z tzw chińczyka. Jakieś kurczaki w cieście, z ryżem, z sosem słodko kwaśnym itp. No i powiem szczerze, że nijak nie potrafię się do tego jedzenia przekonać. Głównie chyba przez to, że trafiałam na nijakie sosy+nie wiem jak można łączyć kurczaka z marchewką i groszkiem.

A wy jesteście fanami chińskiego jedzenia?
#niepopularnaopinia #jedzzwykopem #pytanie
tesknilam_ - Miałam kilka podejść do dań z tzw chińczyka. Jakieś kurczaki w cieście, ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tesknilam_: Tak, zdecydowanie jestem fanką, to jedna z najlepszych kuchni świata. Warto mieć na uwadze że to różnorodna kuchnia i miała wpływ na kuchnie Korei oraz Japonii. Jak ktoś mówi że uwielbia ramen ale nie lubi dań chińskich to w sumie koniec rozmowy bo nie zna kuchni chińskiej wcale. Chińczycy mają też inna tolerancję na msg wiec siłą rzeczy przepisy dla nas są modyfikowane i stosowna ilość soli w stosunku
  • Odpowiedz
@tesknilam_: ale wiesz, że tzw. chińczyki, to w Polsce w 99% wietnamczycy, którzy nie serwują swojej kuchni, ani chińskiej, tylko taki ogólny "egoztik", którego nie spotkasz w żadnym kraju azji południowo-wschodniej? ale Polacy, to akceptują, więc kolejne punkty robią kopiuj/wklej, z racji kulturowego nie wybiegania poza grupę.
  • Odpowiedz