Wpis z mikrobloga

Chcialbym wyprowadzić sie z Krakowa. Szukam miasta gdzie jakość miasta, tempo zycia oraz postęp mentalny nie jest nizszy niz w Krakowie. Wrocław, Gdańsk odpadają z pewnych osobistych powodów. Co oprócz Warszawki? Poznań mnie kusi, 550k mieszkańców, zachodnia polska czyli bardziej liberalna i oświecona. Moze Katowice , jedyne miasto (tak sądzę) na Śląsku ktore nie wygląda jak miasto ze Śląska i ludzie sa mentalnie bardziej dojrzali niz reszta wojewodztwa. Rzeszów, 200k moze byc dla mnie za małe + za duzo katoli na m2. Lodz - duze miasto ale obawiam sie ze bez perspektyw, zwlaszcza dla moich potencjalnych dzieci.

#krakow #warszawa #poznan #katowice #lodz #rzeszow #pytanie #zycie #perspektywy
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Szukam miasta gdzie jakość miasta, tempo zycia oraz postęp mentalny nie jest nizszy niz w Krakowie.

@PrzyjaznyMireczek: to po co wołasz #lodz ? :)
Plus taki, że nieruchomości tańsze, więc można sobie pozwolić na coś większego lub względnie lepszego niż w droższych miastach, może bliżej centrum. Duże uczelnie są, oferta kulturalna, edukacyjna i sportowa też, ale jakbym miał się ruszać to nie wiem czy bym chciał się tutaj
  • Odpowiedz
Rzeszów, 200k moze byc dla mnie za małe + za duzo katoli na m2

@PrzyjaznyMireczek:
Mylisz Podkarpacie z Rzeszowem, który wcale nie jest ultrakatolicki. Za to z ciebie potężna persona że miasto z 200 tys mieszkańców jest dla ciebie za małe.
  • Odpowiedz
Rozumiem, domyślasz się zatem, że życie bez zalegającego smogu i bandziorów z maczetami nie jest na twoją wytrzymałość. Zatem powodzenia w poszukiwaniach.

@power_bank: taki komentarz może napisać tylko osoba nie mieszkająca w Krakowie
  • Odpowiedz