Wpis z mikrobloga

O co chodzi pecetowcom? Widzieliście kiedyś konsolowców, którzy w jakiś sposób wyszydzają albo obrażają osoby grające na PC? rumun nazywa konsolowców zwierzętami, bo grają w 30 fps (co z tego, że to pojedyncze przypadki i praktycznie każda nowa gra działa w 60 fps), tamae coś pier*oli, że zbliża się koniec konsol i normalni ludzie, którzy nie są fanboyami nie kupią PS6 tylko PC.

Serio, jaki oni mają problem? XD Bazowe PS5 kosztuje mniej niż 3 tysiące złotych. Jestem bardzo ciekawy, czy komputer z 2020 złożony w takim budżecie na nowych częściach odpali w 60 fps na dobrej grafice Silent Hill F albo Ghost of Yotei (gdy już wyjdzie na PC) co bez problemu robi właśnie takie PS5. O GTA 6 nawet w tych 30 fps nie wspominam, bo wiadomo że taki komputerek by się co najwyżej w tej grze zesrał. Jest też zarzut, że konsole są dla casuali. No cóż, ja casualem na pewno nie jestem, bo w gry gram cały czas, interesuje się nimi, czytam o nich, analizuję je. Po prostu cenię sobie komfort i wygodę, która polega na tym, że kładę się na łóżku przed wielkim TV i nie muszę siedzieć przy biurku, czego nienawidzę.

Tamae wspomina też, że konsola miała sens, gdy były gry ekskluzywne, a teraz już nie ma, bo te same gry ukazują się na PC. Co z tego, że niektórzy traktują konsolę jako domyślny sprzęt i ogrywają tam absolutnie wszystko XD

Aaa i jeszcze jedna rzecz, którą absolutnie uwielbiam. Wąsacz kpi z osób na konsolach, bo podobno "muszą płacić za Internet". No cóż, ja z pewnością nie płacę i łącze się ze swoją siecią za darmo. Co do PS PLUSA to nie każdy tego abonentu potrzebuje i mnóstwo osób tak jak ja po prostu go nie opłaca, ale lepiej pierdo*ić głupoty XD

Ale czego oczekiwać po ludologach? Że zrozumieją przeciętnego użytkownika, który woli kupić sobie jeden sprzęt, który starczy mu na 5 lat i odpali każdą grę bez babrania się w ustawieniach? Że nie mają ochoty martwić się o takie gówna jak sterowniki czy inne pierdy? Zdecydowanie za dużo od nich wymagam.

#kiszak
johnshepard2000 - O co chodzi pecetowcom? Widzieliście kiedyś konsolowców, którzy w j...

źródło: temp_file3555590857943706689

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@johnshepard2000: Ale wiesz że na PC nie musisz płacić za gry bo możesz je ściągać z torrentów? 10 gier kosztujących po 300 zł i robi się kwota 3000zł. Tak więc piracąc oszczędzasz hajs by potem kupić wypasione podzespoły i grać w np: 90fps dzięki technologiom takim jak Frame Generation których na konsolach nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@johnshepard2000

Widzieliście kiedyś konsolowców, którzy w jakiś sposób wyszydzają albo obrażają osoby grające na PC?

Nie k---a, wcale nie ma wojenki miedzy konsolowcami ktora najlepsza, a z #pcmasterrace to sobie sami z siebie pctowcy szyda xD

Ogolnie po tym wstepie przestalem czytac bo to pytanie retoryczne dyskredutuje jakakolwiek dyskusje pod tym postem xD
  • Odpowiedz
@vartan: i to jest najlepsze wyjście. Pół życia byłem graczem PCtowym, bo nie miałem wolnej kasy na konsole. Dzisiaj paradoksalnie mam je "wszystkie" (XSS, NS1, PS5 i stosunkowo słaby PC z 1660s który o dziwo jeszcze daje radę).
Pomimo małej ilości czasu to wystarcza, żeby ograć wszystko co się obecnie pojawia.
Tak jak od nowa uczę się grać w FPSy na padzie (tak, wiem - masochizm), a RTSy na zawsze
  • Odpowiedz
@johnshepard2000: ja zawsze byłem PC master race, ale teraz sobie zdaję sprawę, że to chyba nie jest takie super.

Dobry pecet: 12 000 + ekrany + peryferia. Pobór prądu 850-1000W pod obciążeniem.
Konsola: 2500 + telewizor + padziki. Pobór prądu: 200W pod obciązeniem

Na piecu gry ciągnę z torrenta albo kupuję na dużych przecenach przez Steama. Takich naprawdę dużych, rzędu 11 zł za Titanfalla 2. Na konsoli gry niestety są drogie i nawet
  • Odpowiedz
  • 0
@rybak66zuo no właśnie :) jak byłem młody, to raczej zawsze smutno mi było, że nie miałem w ogóle nic do grania, aniżeli jechałem po ludziach, bo grają na tym czy na tamtym.. Potem, że nie miałem konsoli, PS kosztowało 2 wypłaty ojca, więc mogłem pomarzyć.
I zawsze raczej myślałem w ten sposób, żeby kiedyś mieć wszystko, bo na każdej platformie były unikaty, w które chciałem pograc. Zero bólu d--y kto na
  • Odpowiedz
Widzieliście kiedyś konsolowców, którzy w jakiś sposób wyszydzają albo obrażają osoby grające na PC?

@johnshepard2000: Tak, widziałem wielokrotnie w internecie. Natomiast nie rozumiem tej wojny i mówienia innym na czym mają grać, graj sobie na czym chcesz. O tym końcu konsol słyszę właściwie od kiedy pamiętam i zawsze jest co najwyżej to samo. Umiera jedna konsola przychodzi druga nowsza mocniejsza.
  • Odpowiedz
Jak podłączyłem ps5 do monitora to obraz jaki generuje ta konsola jest tragiczny, odległość od ekranu w przypadku TV trochę to tuszuje, ale i tak przez FSR jak grasz w ruchu to masz ghosting, wiele elementów w grze miga albo szumi. Kiepską jakość widać zwłaszcza na małych elementach jak szczeble w barierkach, włosy, trawa i tak dalej.

@tubkas12: ja to teraz zobaczylem jak kupilem nowy tv oled 65 cali. wczesniej
  • Odpowiedz