Wpis z mikrobloga

Poza oczywistą zarzutką z soulsami

@SonidoStark: czemu? Mi się wszelkie gry z typu souls-like i same soulsy nie podobają w ogóle.

I np brakuje mi assassins creed 2. No ale co kto lubi.
  • Odpowiedz
@Doberober: Fajna wertykalna lista, w dużym stopniu pokrywa się z moimi gustami. Dragon Age Origins dałbym na samą górę no i asasyny chyba nie zasłużyły na aż tak złą ocenę
  • Odpowiedz
  • 0
@WujekDoggi: https://tiermaker.com/create/rpg-tierlist-17628531?presentationMode=false

@CosyGrave @ActiveekHere co tak wysoko, co tak nisko... taki urok rankingów, że jeden da oczko wyżej dany tytuł, drugi jedno niżej, a trzeci w ogóle wydupczy na sam koniec, bo nie lubi danego typu gier. Ktoś nie lubi Gothica (w alternatywnym wszechświecie oczywiście, bo w naszym to niemożliwe raczej) ktoś serii Fallout, ktoś za to lubi Assasyny albo jest zakochany w soulsach jak legoludy. Kwestia gustu
  • Odpowiedz
  • 5
@Vezz: pamiętam jak za gówniaka czekałem na tego Gothica jak na zstąpienie Mesjasza i odliczałem dni do premiery, a potem to rozczarowanie po pierwszych 15-20 minutach gry. Póżniej ograłem po latach z modami i nieco mi przeszło. Z tym, że teraz zasiałeś u mnie ziarno wątpliwości i oczko niżej bym dał ten tytuł. No ale już trudno, tier powstawał na szybko, tu nie było żadnej ludologicznej metaanalizy.
  • Odpowiedz
@Doberober:
Tez czekalem (az ublagam rodzicow zeby mi kupili) a potem mialem 15-20 klatek i jakies dziwne artefakty na kazdej teksturze
()
  • Odpowiedz
@Doberober: lista dobra, ale dziwi mnie fenomen wiedźmina 3. sam grę przeszedłem z 2-3 razy i fabularnie to złoto ale gameplay w wiedźminie posysa (i do tego duża liniowość) i dlatego jednak moim zdaniem to nie jest kultowa gra.
  • Odpowiedz
  • 0
@ActiveekHere: na tej liście są tylko gry, w które grałem, ale od trzeciej tabelki w dół większości nie ukończyłem. Co do AC to miałem wielokrotne podejście do tej serii, próbowałem różnych części po dłuższych przerwach. Przeważnie w abonamentach, akurat Shadows pożyczyłem od brata pudło na ps5, bo on lubi tego typu gry, a ja japońskie klimaty, więc myślałem, że może wyjątkowo leżący mi setting pomoże, ale też nie zażarło i
  • Odpowiedz
@Doberober: dziwi mnie że uznajesz jakąś grę za takie g---o i mimo wszystko męczysz się z 4 kolejnymi częściami ale fajnie że chociaż próbowałeś i szkoda że ci się nie spodobało, na twoim miejscu bym uznał po dwóch próbach że to nie gry dla mnie i nie starał się pokazać czy są lepsze/gorsze od jakiejś tam innej, ale ja to ja.
  • Odpowiedz
  • 0
@ActiveekHere: męczyłbym się jakbym próbował to ogrywać do końca. To były próby w dłuższych odstępach czasowych po parę godzin maks, przy Origins może przekroczyłem z 10 godzin. Po prostu lubię skradanki jak snejk i tą chciałem na siłę pokochać, ale nie wyszło.
  • Odpowiedz