Wpis z mikrobloga

@Tokko "zorganizowany obszar badań w ramach dziedziny nauki, który zajmuje się specyficzną problematyką"

Definicja dyscypliny naukowej tak na szybko z gugli. Prościej nie umiem więc idź do mamy niech Ci wytłumaczy.
  • Odpowiedz
@klucz_nastawny:

"zorganizowany obszar badań w ramach dziedziny nauki, który zajmuje się specyficzną problematyką"

Definicja dyscypliny naukowej tak na szybko z gugli. Prościej nie umiem więc idź do mamy niech Ci wytłumaczy.

Widzę że wyjątkowo głupi okaz się trafił bo udało mu się przytoczyć definicję a mimo to nie udało mu się zrozumieć czemu bełkocze xD
  • Odpowiedz
@yahoomlody: O prywatyzacji transportu publicznego w UK za czasów Margaret Thatcher :) Profesor u którego pisałem tą pracę znał panią Małgorzatęi conieco mi podpowiedział o czym warto wspomnieć opisując sektor publiczny w UK w latach 70, no i sam pamietał te czasy ;)
  • Odpowiedz
@yahoomlody: machanie tyłkiem publicznie można porównać do robienie czegoś dziwnego żeby wyjść ze strefy komfortu.

Inne przykłady:
chodzenie z ręką w górze
śpiewanie w miejscu publicznym
leżenie
  • Odpowiedz
@yahoomlody: Odnoszę wrażenie że obecnie 90% prac magisterskich wygląda tak, że albo jest totalnie odtwórcze i grzeje temat przeruchany milion razy w innych magisterkach, albo opowiada o jakimś niszowym gównie które nikogo nie obchodzi i nie ma realnej wartości naukowej.
  • Odpowiedz
@yahoomlody: W sumie to jest w ogóle ciekawy case - wuefiści.

Typowy Wuefista - dzwonek wywleka go z kantorka, bierze piłkę, idzie na salę gdzie czeka ta garstka bez całorocznego zwolnienia, sprawdza obecność, "ty poprowadzisz rozgrzewkę", po rozgrzewce pokazuje dwóch największych "ten z tamtym - składy wybieracie", następnie rzuca piłkę i tu w zależności czy nauczyciel zaangażowany to patrzy jak grają, albo niezaangażowany to "ja na chwilę wyjdę" i wraca
  • Odpowiedz