Aktywne Wpisy

Tyrande +371
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
MonazoPL +92
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Każdy gadał o inwestowaniu, XTB było wszędzie na YT.
A to kupię sobie jakieś ETF za parę złotych i zobaczymy co się stanie.
Wpadłem w ciągłe śledzenie, dopłacałem coraz więcej. Sporo się nauczyłem, od laika do takiego gościa co wie już gdzie klikać po portalu brokera.
Wiedziałem, że CFD to syf - kolega mnie ostrzegł, bo kupiłem Ethereum za jakieś grosze. Sprzedałem i już nie zaglądałem w te rejony.
Trzymałem się z dala od kontraktów do czasu aż mi się nudziło, a inwestycje raz rosły, a raz spadały. Potrzebowałem boosta portfela.
Kliknąłem sobie CFD Gold 0.03 lota. K---a serio? Tak łatwo można uprawiać scalping! Kliknięcie i cyk dolar, kliknięcie i cyk dolar, oj strata, ale na stratę pięc kolejnych zakładów wpadało na plus.
Przyszedł czas, że jak jebnąć, to lepiej raz, a porządnie, a nie pierdzieć po kawałku. Zacząłem walić po 10k USD na zakład. To był szok jak trafiałem i miałem dosłownie po kilku sekundach +400 USD na zielono! Kosmos!
Po serii zwycięstw nadeszło pierwsze potknięcie. -100 USD, po chwili -300 USD, szok. Grałem dalej, Stop Loss nie ustawiałem bo - po co... teraz to mi już wszystko jedno, na pewno odbije. Wywaliło mnie z butów na -900 USD.
Posprzedawałem wszystkie moje "długoterminowe" inwestycje w przypływie gniewu i furii - chciałem się odegrać za wszelką cenę.
Zacząłem grać już vabank - bo co mi tam. Nie spałem po nocach, stres, oglądanie wykresu non stop. Problemy w pracy - bo wykres.
Jak na złoto ustawiłem shorta na 4070$, a poszło w górę jak szalone - zaakceptowałem stratę i wyszedłem.
Minęło 3 dni. 3 pieprzone dni zaledwie i zrobiłem przelew powrotny do brokera.
Zacząłem ostatni taniec. Albo się odegram ale skończę z niczym. W końcu The winners take it all, a złoto już będzie tylko rosnąć, no żadne shorty nie wchodziły, walić to.
Trafiłem na korektę, wywaliło mnie na margin callu.
Przysięgam przed Wami, że już tego nie tknę. Skończyło się finalnie na tym 10k USD. Aż cud, że tylko tyle.
Wrzuciłem wszystko co mi zostało na ETF Treasury Bond i tyle.
Przestrzegam zatem, dźwignia jest bezwzględna.
#gielda #cfd #idiota
Pozdrawiam akcjonariusz xtb
Pogodz się że strata i nie tykaj więcej cfd
@rolling_stone_with_no_hope: to na pewno było inwestowanie?
Darem od losu jest jak człowiek dostanie po łbie od razu i od razu poczuje bezradność i stratę. Jakbyś pierw zarobił 10k USD, nabrał przekonań o swojej zajebistosci, łatwych pieniądzach, infinite money glitch, to możliwe że nie dość że wyzerowałbyś kapitał, to skończył jeszcze z kredytem na 50k.
Takze dziękuj Bogu czy komukolwiek i nie ruszaj kontraktów,
@sokytsinolop: myślę, że nie wrócę, ale ssie mnie niemiłosiernie. FOMO mega, mózg domaga się emocji.
Dostałeś kubeł zimnej wody i niech to będzie punkt zwrotny bratku.
Spekulacja ≠ inwestowanie
Inwestycje jak najbardziej tak ale cfd potrafi wywieźć bo
Może ta skłonność do hazardu by Cię zrujnowała w przyszłości gdyby nie ta sytuacja. Znam ludzi którzy stracili majątek, mieszkania, spadek na głupich stronach internetowych. Lewarowany trading to to samo w innym opakowaniu. Też mam taką skłonność ale na szczęście problemy ze stresem mnie wyleczyły
Komentarz usunięty przez autora
@Bejro: Wszystko jest w cenie.
Nawet nie zadawaj tego pytania. Odpowiedź brzmi: tak, jest to już w cenie. Myślisz, że Amazon pobije kolejne wyniki? Jest już w cenie. Pracujesz w drive thru dla Mickey D's i dowiedziałeś się, że hamburgery są zrobione z ludzkiego mięsa? Jest to już w cenie. Myślisz, że
Okiełznanie emocji na giełdzie jest trudne, ale to co piszesz jest dla mnie kompletnie obce. W niecałe 4 miesiące przypadkiem wszedłeś w cfd na Ethereum, potem nie ruszałeś, po jakimś czasie jednak dałeś się skusić małymi pozycjami (zrobiłeś kilkanaście /dziesiąt trejdów) potem dużymi? W międzyczasie zdążyłeś kupić pozycje długoterminowe? Wtf?!
Kurde, ja przez kilka miesięcy czytałem o giełdzie
@Bejro: Chyba że Trump
Dwa longi puściłem zanim $4.3k było a potem szorcik i znowu +20% 😌
źródło: 20251016_192903
PobierzAż dziwne, że nie zauważył tam marksizmu kulturowego.