Wpis z mikrobloga

#gielda takiego boomu na inwstowanie nie widziałem jak żyje. Dosłownie każdy już inwestuje, wszędzie gadają o złocie, krypto, akcjach.Ulica sotoi w 12 godzinnych oklejkach zeby kupic fizyczna uncje. Nigdy w historii nie było tak, żeby ulica miałą rację i zarobiła.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bugzer to się może wydawać złudne, ale zwyczajnie Polacy zaczęli się bogacić, a dzięki internetowi szybko nabywają wiedze co i jak w temacie inwestowania.

W stanach czy w krajach skandynawskich ulica inwestuje od dziesiątek lat i nikt w tym krachu nie upatruje. To my przez lata byliśmy biednym społeczeństwem, które inwestowaniem się nie interesowało, bo nie miało na nie zwyczajnie kapitału. Teraz to się zmienia, coraz więcej osób się tym interesuje,
  • Odpowiedz
@bugzer:

- Na koniec maja 2025 roku liczba rachunków maklerskich wyniosła 2 142 809, co oznacza wzrost o 354 871 w ciągu roku.

- Według danych z wyborów prezydenckich w 2025 roku, liczba osób uprawnionych do głosowania w Polsce wynosiła 28 943
cytr0netx99 - @bugzer: 

- Na koniec maja 2025 roku liczba rachunków maklerskich wyni...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz
@bugzer: siedzisz w jakiejś bańce mocno powiązanej że światem finansów. Nie jestem w stanie zainteresować inwestowaniem nawet ludzi ogarniętych życiowo i ze sporymi nadwyżkami, a gdzie tam dopiero ulica.
  • Odpowiedz
Dosłownie każdy już inwestuje, wszędzie gadają o złocie, krypto, akcjach.

@bugzer: bo w końcu sporo osób ma nadwyżki i myśli co z nimi zrobić. Z Amerykanami albo Europejczykami ze starej EU prawie każda dłuższa rozmowa prędzej czy później schodzi na temat inwestycji. Chyba że to jakaś patola.
  • Odpowiedz
Osobiście nikt mi się nie przyznał, że posiada jakieś akcje, a jak o nich wspominam, to każdy twierdzi, że na giełdzie się traci.
  • Odpowiedz
@Vestor: To wśród moich znajomych parę osób coś tam sobie inwestuje na różnych rynkach. Sam też część z nich w to wciągnąłem i nie żałują.
  • Odpowiedz
- Na koniec maja 2025 roku liczba rachunków maklerskich wyniosła 2 142 809, co oznacza wzrost o 354 871 w ciągu roku.

@cytr0netx99: Ale faktycznie używane jest tylko ciut ponad 10%! W Polsce czynnie inwestuje tyle ludzi, ile mieszka w Lublinie.
"Na koniec września 2025 roku liczba aktywnych rachunków maklerskich w Polsce wynosiła ponad 321 tysięcy. Liczba aktywnych rachunków stale rośnie i osiągnęła najwyższy poziom od 12 lat. Warto odnotować,
  • Odpowiedz