Wpis z mikrobloga

@sforce:
Pewnie dalej inwestują bo przeczytali że 2,5% safe withdrawal rate to za dużo i im sie kasa skonczy wiec dopłacają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sforce ja jestem połowicznie, jeszcze pracuję na kontraktach, chociaż już nie muszę i znacznie ograniczyłem swój czas poświęcony na prace. A tak to klasycznie - dużo podróżowania i czasu ze znajomymi, a jak jestem w domu to czas z rodziną i gram jak jest okazja.
  • Odpowiedz
@sforce: ja jestem na full fire i z nudow zaczalem robic znowu wlasny biznes :D wiec w sumie nie wiem czy to sie liczy, ze jestem na Fire :P ale traktuje to jak rozrywke / hobby - jedyne co sie boje ze to "hobby" za duzo mi zje kasy i juz nie bede mogl byc na Fire :D
  • Odpowiedz
@forfiterex: No nie chce pisac ile ale wydatki mam spore wiec troche tego jest. Kolo roku. O jaki plan pytasz? Ja sobie zalozylem, ze jak bede mial "moja kwota na fajne zycie" x 12 x 45 lat to przechodze. Zyski / straty z inwestycji albo polepszaja koszyk i moge w roku wiecej wydac na k--s i lasery albo mniej. Choc poniewaz to pierwszy rok ten caly plan ile wydawac musze
  • Odpowiedz
@cytr0netx99: 4 lata pracy w IT na 4-5 kontraktach B2B na raz, 100-150k miesięcznie, wszystko agresywnie inwestowane głównie w USA. Obecnie zahaczam o 7 zer net worth, śpię spokojnie jak dziecko.
  • Odpowiedz