Aktywne Wpisy
Dd9900 +133
źródło: Screenshot_20260107_135702
Pobierz
MonazoPL +91
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta bankowego lub kiedykolwiek będziesz potrzebować, to pamiętaj, by zacząć od MONAZO.pl, gdzie znajdziesz aktualne Promocje bankowe – czyli
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta bankowego lub kiedykolwiek będziesz potrzebować, to pamiętaj, by zacząć od MONAZO.pl, gdzie znajdziesz aktualne Promocje bankowe – czyli
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Zawsze jak toczy się dyskusja B2B vs UOP to pada argument, że ok na B2B nie ma płatnych urlopów ale są one wliczone w stawkę więc biorąc 26 dni i tak zostaje więcej kasy niż na UOP. Tylko że ci ludzie zapominają o czynniku psychologicznym. Byłem na B2B, przeszedłem na UOP ale mam ciągle kolegów którzy siedzą na działalności. Bolą mnie plecy? Niee nie wezmę dnia wolnego bo to 1000zł w plecy. Dziewczyna znalazła tanie wakacje za 2000? Niee bo przez tydzień nie pracując stracę 2x więcej (a przecież tyle za to można kupić). I tak z tych rzekomych 26 dni które mają w stawce wykorzystują może 5-10 rocznie. Dopiero przejście na UOP dało mi faktycznie odpocząć. #programista15k #pracait #b2b
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Ale jak masz opcję 20k brutto UOP + KUP vs 20k + vat na b2b (minus 26 dni na urlop), to wychodzi to dość podobnie, a dodatkowo masz wszystkie benefity UOPu. Choć dla mnie wymóg hybrydy lub pracy z biura przekreśla wszystkie plusy UOP i już
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@MilionerPrzed30: U "przedsiębiorców" zatrudnionych w kontraktowniach to tak nie działa, będziesz mieć takie same zasady proszenia o urlop jak inni.
@gieldowySyzyf: tylko że nikt nie daje takiej opcji. Jak masz 20k na B2B to przy przejściu na UOP pracodawca zaoferuje ci 10-15k
Polecam nie chorować i trzymać się zdrowo.
@masz_fajne_donice: czyli po prostu jesteś na fikcyjnym etacie
Ponad 10 lat na B2B, co roku 24 dni wolnego wzięte, często więcej.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta