Aktywne Wpisy

Tytyka +74
Muszę się pochwalić mirki. Udało mi się zrobić pierwszy w życiu rosół tak jak to robi moja mama z udka kaczki. Wyszedł super
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
źródło: temp_file3765796085747042391
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Zawsze jak toczy się dyskusja B2B vs UOP to pada argument, że ok na B2B nie ma płatnych urlopów ale są one wliczone w stawkę więc biorąc 26 dni i tak zostaje więcej kasy niż na UOP. Tylko że ci ludzie zapominają o czynniku psychologicznym. Byłem na B2B, przeszedłem na UOP ale mam ciągle kolegów którzy siedzą na działalności. Bolą mnie plecy? Niee nie wezmę dnia wolnego bo to 1000zł w plecy. Dziewczyna znalazła tanie wakacje za 2000? Niee bo przez tydzień nie pracując stracę 2x więcej (a przecież tyle za to można kupić). I tak z tych rzekomych 26 dni które mają w stawce wykorzystują może 5-10 rocznie. Dopiero przejście na UOP dało mi faktycznie odpocząć. #programista15k #pracait #b2b
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Ale jak masz opcję 20k brutto UOP + KUP vs 20k + vat na b2b (minus 26 dni na urlop), to wychodzi to dość podobnie, a dodatkowo masz wszystkie benefity UOPu. Choć dla mnie wymóg hybrydy lub pracy z biura przekreśla wszystkie plusy UOP i już
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@MilionerPrzed30: U "przedsiębiorców" zatrudnionych w kontraktowniach to tak nie działa, będziesz mieć takie same zasady proszenia o urlop jak inni.
@gieldowySyzyf: tylko że nikt nie daje takiej opcji. Jak masz 20k na B2B to przy przejściu na UOP pracodawca zaoferuje ci 10-15k
Polecam nie chorować i trzymać się zdrowo.
@masz_fajne_donice: czyli po prostu jesteś na fikcyjnym etacie
Ponad 10 lat na B2B, co roku 24 dni wolnego wzięte, często więcej.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta