Wpis z mikrobloga

Czy fani hirosków grali w już w demo Olden Ery? Ja jakimś wielkim graczem serii nie jestem, ale obserwuję trochę co się dzieje wokół tej gry i dupolodzy już od pierwszych materiałów wytykają wszystko co im do głowy przyjdzie, że mobilka, jednostki jakieś dziwne, nekropolis brzydkie, interfejs nieczytelny etc. Być może część z tych zarzutów ma sensowne uzasadnienie, tak jak mówiłem, specjalistą nie jestem, ale dla kontrastu mam ziomka, który w Herosach to przegrał chyba z milion godzin i od kiedy to demo wyszło to n--------a w nie non stop, mówi że gierka zajebista, że jest KLIMACIK i cała gra naprawde dobrze się zapowiada. Jak zapytałem czy jest coś, co mu się nie podoba, to wymienił jakieś dwie mechaniki, które według niego wydają się nie mieć sensu, ale stwierdził, że może jeszcze po prostu nie do końca je rozumie i być może z czasem okażą się dobre. To jest właśnie zasadnicza różnica między tymi, którzy w gry grają i którzy na nie srają.

#kiszak
Eksagnem - Czy fani hirosków grali w już w demo Olden Ery? Ja jakimś wielkim graczem ...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Eksagnem: nie ma lepszej pozytywnej recenzji dla gierki niż narzekanie lodologów

grałem w demo i mi się podoba, w końcu (moim zdaniem) udało sie odtworzyć vibe legendarnej 3 części ogólnie pozytywnie raczej przyjęte
  • Odpowiedz
@Eksagnem: nie oglądam ludologów, a w herosy przegrałem mnóstwo godzin. Ta nowa odsłona to taki bełt H5,H6,H7, niewiele tam z H3. Grafika jest dziwna, dużo niedociągnięć (demo to wybaczam), drzewko miasta znowu odcina się od H3 bardzo mocno.
Mi się nie podoba (póki co).
  • Odpowiedz
@Eksagnem ja to ogólnie na reddicie patrzyłem co fani serii piszą i tam w sumie to każdy podjarany nową odsłoną a i nikt o grafice nie mówił że mobilka czy interfejs nieczytelny bo większość systemów po prostu które tam są ludziom odpowiadają i pisali że ogólnie dobra robota póki co. Ja nie oceniam bo za mało grałem a głównie w 3 Czesc i to nie jakoś hardcorowo, ot fajna gra i
  • Odpowiedz
@Eksagnem: czuć takim reskinned h3, troche przypomina mi woga, z tymi podwojnymi ulepszeniami i modyfikacjami w mechanikach
ui rzeczywiście nieczytelne, ale early access jest po to żeby to wyłapać, szczególnie jak jest f2p
  • Odpowiedz
@smallboobslover: songs of conquest niby ok, niby sie tez ludzie jarali, ale sporo brakowalo tej grze. I contentu (4 zamki w podstawce, kampania to bardziej tutorial niz pelnoprawny singiel), troche duszy grze brakuje etc.
Dlatego do olden era podchodze z rezerwa i luzno. Ani nie ma co rumuna sluchac, ani fanow hirkow z reddita co lykna wszystko.
  • Odpowiedz
@Konwergencja: Lajw Memmaja jakoś po 10 minutach wyłączyłem. Tutaj też typowe nakręcanie się fanboja (ktory nawet nie wie co to Jebus Cross) bo gra nie wygląda jak trójka. I jeszcze wielkie zdziwienie, że nie ma bohaterów z trójki bo przed lajwem nawet doktorkowi nie chciało się czegokolwiek o grze dowiedzieć (choćby to, że to prequel dziejący się całe stulecia wstecz i bardziej związany z M&M 8 niż z H3).
  • Odpowiedz
@lukasz-slowikowski: tego jebusa az tak bym sie nie czepial, bo to faktycznie wiedza glownie, dla kogos kto sie mocno interesowal PvP/graniem na poziomie czy faktycznego competitive gracza (czyli pewnie z ~2% graczy), a do bycia fanem to nie jest wymagane. Ale oczywiscie zgadzam sie, ze pieprzy. Nawet w komentarzu cos pisze, ze weteran nie bedzie odpalal tutoriala xD Jak nie planuje odpalac, to niech potem nie narzeka.
  • Odpowiedz