Wpis z mikrobloga

za 400h

@CH3j: Ale masz tez podane stawki godzinowe. Pomnoz x160. Nie wychodza jakies marne grosze :D No moze jedynie te 40 000 przy stawce 250 moze troche odrzucac bo na waciki nie starczy :D
  • Odpowiedz
@zagor: no i? Takie stawki przeciętnego klikacza w kąkuter. Jeden ratuje życie, drugi… Cóż. Klepie sobie kod jakiejś kolejnej idiotycznej aplikacji.
  • Odpowiedz
@gorzki99: Odniosłem się tylko do ogłoszenia "w trakcie specjalizacji" a ty pomnożyłeś stawkę dla lekarza na SOR.
Nie chciałbym nawet 300pln/h gdybym miał pracować na oddziale ratunkowym.
  • Odpowiedz
@zagor: Dwie te same oferty z Latawca i trzy oferty z Bielska. Jeszcze zrób zdjęcie z ich archiwalnymi ofertami żeby się wydawało że jest ich 20 w skali kraju ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@CH3j: No na sor 250 minimum. Ale na samym dole masz chirurgie na sor i tam juz masz 310-390.

Nie chciałbym nawet 300pln/h gdybym miał pracować na oddziale ratunkowym.

Na SORze bylem kilka razy. Szczerze to jakos nie zauwazylem zeby sie tam lekarz przemeczal
  • Odpowiedz
@gorzki99: Nic nie stoi na przeszkodzie byś skończył medycynę i zarabiał.
Ja znam służbę zdrowia od strony personelu i się powtórzę ale nie chcę tych pieniędzy ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nic nie stoi na przeszkodzie byś skończył medycynę i zarabiał.

@CH3j: Wiek stoi na przeszkodzie :D

Ale ogolnie to z tym sie zgodze bo ja mowie caly czas to samo:
zazdroscisz nauczycielom?
  • Odpowiedz
@gorzki99: Każdy pracuje dla pieniędzy, tych z powołaniem obojętnie od branży jest garstka.
A to że lekarze trzymają się razem i chcą jak najwięcej zarabiać to normalne.
Po prostu w innych branżach jest mniejsza solidarność i zawsze znajdzie się ktoś kto zrobi to taniej i popsuje stawki.

niewspolmiernie za duzo w stosunku do tego co
  • Odpowiedz
tych z powołaniem obojętnie od branży jest garstka.

@CH3j: Ja nie mowie o powolaniu. Czasy silaczki dawno minely :D

Po prostu w innych branżach jest mniejsza solidarność i zawsze znajdzie się ktoś kto zrobi to taniej i popsuje
  • Odpowiedz
Jakbys mial placone za godzine to tez bys lecial w uja byle tylko godzin nabic?

@gorzki99: Tak dokladnie tak robię.
Jeżeli ktoś się ze mną dogaduje że płaci mi za czas spędzony w pracy a nie od zlecenia to nie mam wyrzutów sumienia.
Jeżeli komuś zależy na dobrze wykonanej pracy i szybko to dogaduje się za całość ja mu podaje przybliżony termin kiedy skończę i wszyscy zadowoleni.
W sytuacji gdzie
  • Odpowiedz
Praca to tylko praca, wykonuję ją dla pieniędzy. Zdrowie jest jedno, jeszcze musiałbym pozniej siedzieć pół dnia na sorze( ͡° ͜ʖ ͡°)

@CH3j: Kurla i znow pelna zgoda. Cos mi sie wydaje ze mamy podobne podejscie tylko nie do konca potrafie przekazac w czym rzecz :D
(btw to nie z powodu pracy spedzilem 5h na sor :D)

W sytuacji gdzie mam płacone "od roboty" staram się zrobić jak najszybciej by złapać kolejne
  • Odpowiedz
Nie masz sie spinac. Masz pracowac a nie co pacjent znikac w rejestracji. Tego sie czepiam. Zrozumial?

@gorzki99: Rozumiem, wielu ludzi przez to zmarło a jeszcze wielu umrze.
Co nie zmienia faktu że osoby pracujące w służbie zdrowia to tacy sami ludzie jak my i po prostu przychodzą zarobić pieniądze.
To nie z nimi jest problem a z systemem ale gdyby go zmienić to byłoby jeszcze więcej problemów bo większość społeczeństwa by
  • Odpowiedz
Rozumiem, wielu ludzi przez to zmarło a jeszcze wielu umrze.

@CH3j: Lubie ironie ale nie do konca jest ona tu trafiona :D

Co nie zmienia faktu że osoby pracujące w służbie zdrowia to tacy sami ludzie jak my i po prostu przychodzą zarobić
  • Odpowiedz
Wpadal na chwile z oddzialu

@gorzki99: xD, bo widzisz, on był na dyżurze na Oddziale a na SOR schodził z dobroci serca. Serio. Ja wg umowy mam tylko dyżury na oddziale - a to że 90% czasu zapie*dałam na sorze to nikogo nie obchodzi
  • Odpowiedz
a na SOR schodził z dobroci serca. Serio

@pieknylowca: Czyli jak silaczka - z powolania. Za schodzenie na SOR nie mial placone?

A z drugiej strony... Jak byl na sor to nie byl na oddziale. Wiec niby dlaczego mialby miec placone za to i za to?
  • Odpowiedz
no ja nie mam

@pieknylowca: No dobra.
Przychodzisz do pracy. W zalozeniu na dyzur na oddziele. Masz tam swoja robote, swoje obowiazki, swoich pacjetow.
Ale (Twoje slowa) "90% czasu" spedzasz na sor.
Sila rzeczy nie mozesz w tym czasie wykonywac obowiazkow z oddzialu*. Wiec dlaczego mialbys miec za nie zaplacone? No ale masz mimo ze byles na sorze. Czyli mozna powiedziec ze masz zaplacopna
  • Odpowiedz
@gorzki99: Zwykle lekarz siedzi w gabinecie cały czas. Nieraz po pare godz. Wychodzi tylko oglądać pacjentów . To że nas jie widać nie oznacza że nic nie robimy. Czasem zdarza się fartowny dzień ale rzadko
  • Odpowiedz