Aktywne Wpisy

michalxd21 +87
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +15
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

Nieironicznie to trochę paranoja że musze się stresować idąc z synem do lasu miejskiego przez tych psiarzy XD
@p-jerzy: "paranoja" jest tez w druga strone. Wczoraj zesmy z kumplami mieli troche roboty na domku za miastem. Wracamy na jakies p--o.
I zona kumpla mowi ze byli z mlodym (lvl11) i z psem na spacerze na takich wlasnie podmiejskich terenach zeby piesel sie wybiegal i mlody mu freesbee
źródło: Screenshot_2025-10-18-23-05-56-08_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817
PobierzAle widzę po waszych genialnych komentarzach że raczej nic do łba nie dociera.
Widzę masz swój świat jakiś XD
Spraw sobie jakiś nożyk. Jak łazisz z dzieckiem po lesie to co chwilę się przydaje - a to przyciąć patyk, przekroić owoc, coś wystrugać itd.
@gorzki99: Kiedy idę przez las i widzę psa bez smyczy to mam gotowy gaz. To samo w przypadku zabudowań blisko lasu, ktoś mógł nie zamknąć bramy itd. Gdybym zobaczył warczącego psa bez smyczy, odpaliłbym
@Kskskkdkdkk: I bardzo dobrze. W pelni sie zgadzam i popieram. Bo mam 100% pewnosci ze przy takim podejsciu piesel ktorego mam na mysli jest calkowicie bezpieczny.
Bo on ma cie WE DUPIE (nie odbieraj personalnie -