Wpis z mikrobloga

Można zrobić tortcik gołąbkowy. Bez zawijania w liście, tylko wykładasz naczynie żaroodporne liśćmi na dole, a potem na zmianę farsz gołąbkowy i liście kapusty. Potem to wszystko do piekarnika. Pyszota!
Strzelczyka przepis.
  • Odpowiedz
@grubazaburzonaemocjonalna: zawsze jak robię pierogi albo kopytka to sobie obiecuję, że to już ostatni raz, bo wiecznie to ciasto mi się obkleja po całych dłoniach, jak chcę dosypać mąki to pojemnik też się klei, ugniatam i mam wrażenie, że jest coraz gorzej, tylko się nawkurzam, wszystko w syfie, miliony minut na to schodzi, a weź jeszcze potem lep to... No i za każdym razem wkurzona sprzątam po tym kuchnię i
  • Odpowiedz
O boże kobieto coś ty zrobiła z tą kapustą XD czemu to takie porozwalane? btw na dno gara daje się też liście kapusty, żeby się nie przyjarało
  • Odpowiedz
@grubazaburzonaemocjonalna: @kureci_paratko: polecam wariant 'zapiekanka gołąbkowa', wszystkie składniki przygotowujemy jak na gołąbki, z tym że kapusta może być pokrojona przed gotowaniem w jakies z grubsza nieokreślone kształty, w rozmiarze +/- damskiej dłoni (o wiele szybciej sie gotuje pokrojona). Potem robimy warstwe kapusty, mięsa sosu, jak lazanie tylko nie trzeba tak starannie, 2-3 warstwy we foremce, lub żaroodpornym naczyniu i do piekarnika nagrzanego.
Smakuje jak dla mnie tak samo
  • Odpowiedz