@grubazaburzonaemocjonalna: Co?? Gołąbki toż to pół godziny roboty (ino trzeba kapuste zamiast gotować to do mikrofali rozmiękczać, a pierogi? Jak masz formę do pierogów to 15 minut i elo).
@grubazaburzonaemocjonalna: Jest coś takiego jak gołąbki bez zawijania, składniki te same, kroisz wszystko, mieszasz, wyrabiasz na masę, formujesz jak kotlety mielone, smażysz i gotowe.
@grubazaburzonaemocjonalna: to protip taki żebyś spróbowała z papryką. Zamiast kapusty farsz wkładasz w paprykę której wcześniej ucinasz łeb z gniazdem. Ładujesz farsz i prosto do piekarnika.
dlatego jak robie to już najwiekszy gar jaki mam w chałupie i 3/4 daje do zamrażalki u mnie max to trwa 1.5 godziny i nic nie zapiekam tylko do wody gdzie kapuste obgotowywałem wrzucam. I tak gotuje z 30 min na wolnym ogniu. A w między czasie wszystko sprzątam.
@grubazaburzonaemocjonalna jak masz termomiksa lub lidlomiksa to na parze ustaw kapustę na 25min duszenia, lub zwykły garnek z wodą na średni ogień, durszlak, okryj ściereczką, i gotowe
@grubazaburzonaemocjonalna: golabki sa najcięższe ze wszystkiego co gotowałem, a gotuje z 15lat, z czego 7 intensywnie. Jednoczesnie jak zrobisz risotto z sosem pomidorowym to w sumie wychodzi jeden ch bo kapusty i tak nikt nie lubi xd czasem sprzedaja juz ugotowane płaty kapusty moze w dino maja albo jakims auchan
@grubazaburzonaemocjonalna: kup odpowiednią kapustę do gołąbków i zawijanie będzie miało trudność robienia naleśników. po tych skrawkach widać, że kapusta nieodpowiednia i rozgotowaną, nie dziwne że się rwało i było ciezko
Oby mu smakowało
źródło: temp_file6254143273273872215
PobierzŁadujesz farsz i prosto do piekarnika.
Bo to trzeba robić gołąbki XXI wieku, czyli niezawijane i wtedy jest dużo prościej a równie smacznie
Ale nie mów, że to gołąbki.
źródło: temp_file1036462926800696833
Pobierz@MROWA_SPURS_TOTTENHAM:
moja matka też tak zawsze robi, nie rozumiem, po co to podpiekać, skoro można gotować w garze, w któym się
kup odpowiednią kapustę do gołąbków i zawijanie będzie miało trudność robienia naleśników.
po tych skrawkach widać, że kapusta nieodpowiednia i rozgotowaną, nie dziwne że się rwało i było ciezko