Wpis z mikrobloga

#perfumy #frufrecki

Initio Rehab. Zapach posiada sporo porównań do V&R Spicebomb i chociaż nuty obu pozycji są zupełnie różne, to rzeczywiście są one dosyć podobne. Rehab jest jednak spokojniejszy i bliżej mu do wersji Metallic Musk niż EDT. W otwarciu czuć lawendę i bergamotkę, a do tego świeży korzenny akord. Szybko pojawia się również otulające piżmo oraz gładkie drzewo sandałowe. Jest może też ciut wetywerii, a w drydownie wychodzi trochę pudrowego akordu i słodyczy.

Kompozycja jest czysta, bezpieczna i według mnie mocno uniwersalna. Powiedziałbym, że to takie połączenie Spicebomby z Musk Therapy. Zapach jest moim zdaniem bardzo ładny, choć dosyć prosty. Warto również nadmienić że jest kilkukrotnie droższy niż V&R i biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny, raczej stawiałbym na Spicebomb. Jeśli chodzi o parametry, to projekcja nie jest szczególnie mocna ale zapach dobrze trzyma się na skórze.

Podsumowując, Rehab to perfumy mocno pasujące do moich preferencji. Z tego powodu moja ocena może być wypaczona, jednak uważam że to udany zapach. Jednocześnie nie uważam by był wart swojej standardowej ceny. Jeśli ktoś lubi Spicebombe i szuka czegoś podobnego, ale w dużo gładszym i bardziej dojrzałym klimacie to warto przetestować. Ocena końcowa 7.5/10

Zapach 8/10
Projekcja 6/10
Żywotność 7.5/10
Jakość/Cena 4.5/10

pozostałe recki
Frufruf - #perfumy #frufrecki

Initio Rehab. Zapach posiada sporo porównań do V&R Spi...

źródło: Rehab

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Frufruf: polecam Spicebomb Metallic Musk, super trwały i bardzo podobny do Rehaba

Edit: a dobra, w sumie o nim wspomniałeś XD Ale polecam i tak, czekam aż będzie bliżej 300 za 90ml. A jedynie otwarcie w Spicebombie jakieś takie se, ale szybko mija tak po 3min
  • Odpowiedz
też testowałem niedawno i dla mnie spoko zapach ale nie ma w nim nic zachwycającego. Z całego Initio tylko Paragon i Side Effect mi przypadły do gustu na tyle żeby kupić flakony
  • Odpowiedz
@anomalia_: ja się wahałem, ale że wpadł na banherhead po 750, to się skusiłem. Byłoby 735, ale przecież jak cena się zmieniła z 785 na 735 w ciągu 12h od zamówienia, to nie chcieli zwrócić różnicy w cenie, to trzeba było się bawić w zwrot za 15zł (eko sreko, szwedzi sredzi).
  • Odpowiedz
@lubie_placki1: Musk Therapy, którego mam od Ciebie siedzi na żonie 6+ godzin i nadal czuć za nią ogon po tym czasie, a nie psika się jakoś wybitnie mocno ze względu na dziecko, także jakiś turbo dobry batch dostałem albo cholera wie co:) Możliwe, że też delikatnie psika się we pod włosy na szyję i stąd trwałość na nich się taka długa wydaje.
Niestety Rehab i Aphrodisiac, które mam, to nie
  • Odpowiedz