Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +206
Ja żem nigdy nie był konkwistadorem i nie zdobywał Ameryki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Lolenson1888 +19
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
Pobierz

Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi ze szkoły czy podwórka i ten czas wspominam dobrze. Ale najcenniejsze okazały się przypadkowe spotkania z zupełnie obcymi osobami, które z czasem przeradzały się w długotrwałe znajomości i sojusze. Jednym z takich spotkań był moment, gdy w lasach Elwynn poznałem paladyna o nicku SirLaszlo. Wysłał mi zaproszenie do party (w skrócie wspólnej gry), dzięki czemu mogliśmy razem zdobywać doświadczenie i dzielić się łupami. Tak zaczęła się nasza znajomość. Szybko okazało się, że rozmowy z SirLaszlo nie ograniczają się tylko do gry. Rozmawialiśmy o wszystkim: o piłce nożnej, dziewczynach, rodzinie, wakacjach i zainteresowaniach.
Dla mnie był to szczególny czas. Dorastałem w domu, w którym chlał bez opamiętania i często wywoływał awantury. Wirtualny świat był moją bezpieczną przystanią, miejscem ucieczki od codzienności. Zawsze gdy logowałem się do gry, SirLaszlo witał mnie prostym „Hi my friend?” Te słowa znaczyły dla mnie więcej, niż mógł przypuszczać. Pewnego dnia rozmawialiśmy o mojej rodzinie. Opowiedziałem mu o jednej z ostatnich awantur, a on podzielił się własną historią, bardzo podobną do mojej. Mówił, że brakuje mu odwagi, by sprzeciwić się agresywnemu ojcu, który krzywdził jego i jego mamę.
Z czasem SirLaszlo stał się dla mnie najlepszym przyjacielem. Choć w realnym życiu miałem wielu znajomych, tylko jemu potrafiłem się tak naprawdę zwierzyć.
Nasza przyjaźń zakończyła się tak samo nagle, jak się zaczęła. Pewnego dnia SirLaszlo po prostu zniknął. Przestał się pojawiać w grze, a innego kontaktu nie mieliśmy. Przez wiele miesięcy logowałem się jeszcze do WoWa, głównie po to, by sprawdzić, czy może wrócił. Nigdy się nie pojawił.
Od tamtej pory już nigdy nie grałem w gry online.
#wow #worldofwarcraft #wspomnienia #feels
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz@pepushe: bo teraz nikt nie ma czasu na siedzenie i grindowanie bo 6-7h dziennie jak kiedyś ludzie w metinie czy wowie - teraz to idziesz sobie zagrać gierkę jeden meczyk 30minut i tyle
Teraz jak gram w
@pepushe: ciężko żeby było inaczej skoro progejmerzy będą ci się w--------ć w grę bo masz jakiś c-----y build, który się nie nadaje do RY WA LI ZA CJI bo sobie nie wyobrażają, że można grać w MMO korzystając najwyżej z handlu między innymi graczami. Mi się np. bardzo podobało ESO bo to
CS 1.6, Margonem, WoW i masa innych gier
źródło: 1000078360
Pobierz@lysyzlombardu: truecel
źródło: 1000078361
Pobierz