Wpis z mikrobloga

Sąsiad w klatce obok takiego ma. Jest tak duży, że sięga dorosłemu facetowi ponad talię.
Jak wychodzi z nim na spacer, to jakby huragan rozwalał drzwi od klatki, pies jest tak energiczny.
Kiedyś wyrwał tuję na raz i pobiegł z nią na spacer.
Oczywiście trzyma go w 38m2 mieszkaniu jak każdy rozsądny Polak

#owaczarekbelgijski #pies #psy #psiarze #zielonagora
luke-mat - Sąsiad w klatce obok takiego ma. Jest tak duży, że sięga dorosłemu facetow...

źródło: image

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@luke-mat akurat wielkość mieszkania nie zawsze ma znaczenie. Najważniejsze to ile czasu pies jest na zewnątrz i jest czymś zajęty. Nawet dorosły pies przez większość doby śpi, więc jeśli jest wylatany i ma dawkę stymulacji, to dla niego nie ma różnicy czy śpi w 38m2 mieszkaniu czy ogromnym domu z ogrodem.
  • Odpowiedz
  • 2
@Chekatomba: wychodzi na 10 minut o świcie i po zmroku, bo chyba sam właściciel ma problem żeby go opanować
Kilka razy widziałem i się zastanawiałem czy wyrwie mu rękę w przedramieniu czy w barku :)
  • Odpowiedz
@P_O_T_E_Z_N_Y__G_E_J znam te rasę i po psie którego znam wiem że dwa spacery 5 i 12km codziennie i jakieś 2-3 zabawy po parę minut wystarczą aby pies przeleżał resztę dnia w kojcu.
Sam też mam bardzo aktywna rasę, ale codziennie ma 3-4h spacerów po terenach gdzie może węszyć, więc cały dzień leży jakby j---l przez dwa dni.
  • Odpowiedz
@P_O_T_E_Z_N_Y__G_E_J pełna zgoda, tylko ja pisze, że przyczyna jest to że właściciel jest p----------y i na insta czy w innych tiktokach zobaczył tego psa i pomyślał, będę jak komandos i kupię sobie psa żeby skakał na kilka metrów. Najwidoczniej on sam nie miał pojęcia o rasie, nie ogarniał w ogóle tego jak się psem zajmować a teraz nie ma dla niego czasu. A nie to, że ma małe mieszkanie.
  • Odpowiedz
@zukennuken no właśnie chyba Ty nie wiesz o czym piszesz. Mam 30kg + psa i generalnie jak jest w domu to śpi na swoim posłaniu lub fotelu w tym pokoju, w którym ja jestem. Znam też bardzo dobrze sytuację z mieszkania ok 40m2 gdzie żyły dwa dogi niemieckie. Zero problemu. Pies, który ma odpowiednią dla specyfiki rasy ilość ruchu i zabawy (i wcale to nie musi być 6h) w domu po
  • Odpowiedz
akurat p--------z psie farmazony, duzy pies potrzbuje duzej przestrzenii na 30 metrach nie da sie k---a 50kg psa trzymac

@zukennuken: jeżeli pies ma zapewniony codziennie dlugi spacer plus cwiczenia/zabawy wechowe i stymulacyje to spokojnie 20-30m mu wystarczy, byle mógł zmienić pozycje kilka razy w czasie spania.
  • Odpowiedz