Wpis z mikrobloga

Chce sprzedać sprzęt audio na olx i wiem, że jest to wylęgarnia oszustów dlatego przychodzę z zapytaniem. Są jakieś metody którymi ktoś mógłby mnie zrobić w bambuko? Np nie wiem, wysylam mu sprzet, on anuluje zamowienie, paczka do niego idzie i elo? Bo cos czytalem na wykop o takiej sytuacji. Albo coś w stylu, ze gośc odbiera paczke, zgłasza problem i odsyła mi ziemniaka, a olx blokuje srodki?

#pytanie #olx #allegro #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #januszebiznesu #oszukujo
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turpizm: przesyłka olx, kupujący ma 24h na wątpliwości czy sprzęt jest taki jak był w ogłoszeniu. Więc jest garstka osób która wykorzystują tą lukę i stwierdzę że nie jest to co w ogłoszeniu, odsyła Ci cegłę i dostaje zwrot kasy.
  • Odpowiedz
@Muszewymyslec2 o to to. Ja byłem pewny że jak mi kupujący odeślę przedmiot to ja mam z dobę na potwierdzenie że zwrot dotarł ok. Jakie było moje zdziwienie gdy po sprawdzeniu przedmiotu i wejściu na olx potwierdzenie zwrotu widniało tam już od momentu jak odebrałem paczkę xD zero możliwości odwołania się gdyby kupujący mnie wyciął. Od tamtej pory zero sprzedaży z przesyłką olx. Jedynie allegro lokalnie. Na olx możesz kupować z
  • Odpowiedz