Wpis z mikrobloga

Czy możecie polecić mi jakieś rękawice ocieplane na pogodę taką jak teraz, tj. 10 stopni i mniej? Testowałem już Alpinestars Andes V3 Drystar ale odesłałem bo zbyt ograniczały mi ruchy dłoni, były strasznie sztywne. Patrzę teraz na SHIMA GT-2 WP ale w recenzjach ludzie narzekają na jakość wykonania. Macie coś do polecenia? Chodzi mi głównie o to żeby nie było zimno przy prędkościach 120+ xd #motocykle
Gaahl75 - Czy możecie polecić mi jakieś rękawice ocieplane na pogodę taką jak teraz, ...

źródło: re

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gaahl75:
Albo zimno, albo sztywno. Raczej ciężko mieć jednocześnie oba, gdzieś ta izolacja musi być ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kanapka termoaktywki + kosmetyczne + jesienne.
Ale przy 120+ i przy 10- to do tego i tak trzeba dodać kondony lub handbary. (Albo zastąpić całość grzaniem)
  • Odpowiedz
  • 0
@Aramil: mam podgrzewane manetki i one ratują mnie jak jeżdżę w taką pogodę z moimi letnimi rękawiczkami, ale i tak mogłoby być cieplej dlatego szukam jakichś zimowych
  • Odpowiedz
Grzane manetki bez handbarów powodują wydmuchiwanie ciepłego.

@motospamer: Wut, wut? Właśnie rozważam zakup grzanych manetek (Oxforda, raczej bez kombinowania) – mówisz, że niewiele mi dadzą baz handbarów?
  • Odpowiedz
Wut, wut? Właśnie rozważam zakup grzanych manetek (Oxforda, raczej bez kombinowania) – mówisz, że niewiele mi dadzą baz handbarów?

@MacDada: będzie czuć ciepło z dołu, ale góra zimna, daje głupi efekt. W mieście jeszcze jako tako, ale na trasie totalnie bezsensu. Grzańce mają sens z handbarami i najlepiej z mufkami. Po drugim czy trzecim sezonie przechodzi ochota na jazdę w zimnicę. No chyba, że jakieś enduro ewolucje po krzakach to
  • Odpowiedz
@Gaahl75:
Te shima gt2 wp to fajne rękawice, naprawdę fajne, ale niestety producent chciał być za bardzo do przodu i między palcem wskazującym a kciukiem, w miejscu szczególnie narażonym na tarcie o manetkę dał gówniany materiał tekstylny który się pruje. Wystarczyłoby żeby całe były uszyte ze skóry i by były pancerne, a przy tym wygodne i bardzo uniwersalne.
  • Odpowiedz