Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niuska: jeśli kiedyś miałaś to już przepisane to każdy powinien Ci to wypisać bez problemu. A jak nie masz tego leku w historii recept no to przez telefon raczej lipa jeśli chodzi o edoktorzy itp. Mam gdzieś numer do lekarza z wawy co przepisuje różne rzeczy, możesz się powołać na mnie i na pewno ogarnie Ci co potrzebujesz
  • Odpowiedz
  • 0
@sekreet: Moja historia erecept jest pusta, ale miałam już przepisywane psychotropy na "normalnych" wizytach, tyle że to nie był zolpidem, a na nim mi zależy
Da się znaleźć tego Twojego lekarza na znanylekarz?
  • Odpowiedz
@Niuska: nie, dostałem kiedyś od koleżanki numer tel i przepisal mi bez problemu relanium, chociaż nic o mnie nie wiedział 😜
Ale nie moge i tak znaleźć jego numeru w smsach.. a tak z niby legalnych to ja tylko na edoktorzy korzystałem. Jest szansa, że na podstawie twojej historii mógłby Ci przepisać ten psychotrop tylko na pewno podczas rozmowy byś musiała go przekonać, że faktycznie potrzebujesz tego leku. Mi jeden
  • Odpowiedz
  • 1
@wysylamnudesy: Koniecznie i niejednorazowo. Melatonina gufno daje, a brak snu coraz bardziej ryje mi beret. Robiłam już wszystko, żeby poprawić swoją sytuację i teraz nie widzę innych opcji niż tych farmakologicznych. Polecałabyś coś, co nie rozwala aż tak mózgu, a działanie ma równie skuteczne?
Gdzieś wyczytałam właśnie, że zolpi bardzo pogarsza pamięć, a nie mogę pozwolić sobie na tego typu skutki uboczne, bo mam masę nauki na głowie ༎ຶ⁠
  • Odpowiedz
@Niuska spróbuj naturalnej regulacji snu a po farmakologię siegaj w ostateczności. Chodzenie spac i wstawanie o regularnych godzinach, dobrze dobrany materac, poduszka oraz pościel. Wyrobienie sobie dobrych nawyków żywieniowych i rezygnacja z kofeiny na przyklad. Moze jakas aktywność fizyczna? Dłuższy spacer wieczorem czyni cuda :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@wysylamnudesy Pisząc, że próbowałam już wszystkiego, naprawdę miałam na myśli wszystko. Nie jest łatwo chodzić spać o regularnych porach, kiedy regularnie nie możesz wcale zasnąć, a jeśli już to na chwilę nad ranem po kilkugodzinnym rollowaniu się na łóżku jak kebab.
Matera, poduszka i pościel są w porządku, dieta też, kofeiny po 16-17 zazwyczaj nie piję, często nie mogę zasnąć nawet po 10 lub więcej kilometrowym spacerze mimo, że bardzo chcę
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Proktoaresor xD
Ludki z tagu mogą mieć spore doświadczenie w radzeniu sobie z takimi (choć na własne życzenie wywołanymi) problemami, więc żadne uzasadnienie tylko świadomość, gdzie szukać pomocy
W tym przypadku u ćpunów :DD
  • Odpowiedz
@Niuska spróbuj ketrel 25mg, ale może troche odkleić na poczatku stosowania (sennosc, problemy z koncentracja). Nie uzależnia i nie sieje takiego spustoszenia jak zolpi. Do regularnego stosowania a nie doraźnego.
  • Odpowiedz
@Niuska: sa receptomaty co ci zolpi i kazde benzo przepisza za stówkę bez pytania ani zaglądania do papierów. ale nie podam, bo prawdziwy fun to jest znaleźć źródło samemu :D
  • Odpowiedz