Wpis z mikrobloga

#budowadomu
#budujzwykopem
#domwbrzozach

Kolejna aktualizacja
- powstały płytki w kotłowni i spiżarni. Robiłem pierwszy raz w życiu i wyszło w porządku. Te systemy poziomowania są spoko.
- jakieś gniazdka czy malowanie już zrobione na 1 warstwe. Sufity mogę na gotowo malować więc kotłownia i spiżarnia jest na gotowo. Sufit w kuchni też.
- wjeżdża pompa ciepła na fundament który zrobiłem i podniosłem jeszcze na bloczkach
- zaczynam robić cokół ze styropianu.
- rozdzielnica złożona
- meble pomierzone
- kafelki do łazienek kupione i 3 wykonawców wycenia.
tomasz-wisniewski1989 - #budowadomu 
#budujzwykopem 
#domwbrzozach 

Kolejna aktualiz...

źródło: temp_file756717397201795305

Pobierz
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@G06DbT używam z powodzeniem w piwnicy od wielu lat. Jeśli są dobrze złożone, skręcone ze sobą oraz przykręcone do ściany to można po nich chodzić i nic się nie dzieje. Ogólnie ja za 2 miesiące muszę się wprowadzić więc na początek tyle wystarczy na słoiki :)
  • Odpowiedz
  • 0
widze ze Panas Aquarea, tez mam taka tylko seria L na propanie, jestem nia oczarowany
masz jakas izolacje pod kaseta od rolety? bedzie przemarzac w tym miejscu jak nie ma ani kawalka..
  • Odpowiedz
@tomasz-wisniewski1989: wygrzewałeś wylewkę przed ułożeniem płytek?
Jestem przed podłączeniem pompy ciepła i też chciałbym położyć płytki w kotłowni, ale wszystko mokre jeszcze. Może osuszacz do samej kotłowni?
  • Odpowiedz
@Shimanko: zależy czym dogrzewasz wodę, pompa grzeje dość wolno, więc duży zbiornik wygrzany wcześniej to benefit, jeżeli masz miejsce to zawsze brałbym większy, wtedy np. zamiast grzać CWU 2x dziennie, możesz grzać raz i mieć na cały dzień

jak gaz to spoko
  • Odpowiedz
@tomasz-wisniewski1989 ech też mogłem klejem zaciągnąć ściany i tylko to pomalować w kotłowni, ale zacząłem kiedyś płytki układać i teraz będę musiał to dokończyć :/ a wypadałoby. Jak się już mieszka, to się nie chce wielu rzeczy robić. Na szczęście na podłodze są, tylko ściany muszę wykończyć
  • Odpowiedz