Aktywne Wpisy

Moseva +61
Musiałam usunąć wpis, żeby nikt na darmo nie zaplusowal, bo już się miejsca skończyły (╯︵╰,)
Pozdrawiam ziomeczków @LudzieToDebile @dywergent @Zmorka @whos_your_daddy_snakegirl @leonid_bialkow @Aramil @LuznaPusi @wypok_wypok @jacagks1962 @pyzdek @almete @ChillExecutiveOfficer @187Fan @zazdrosny @Scybulko @Afrobiker @wfyokyga @Miteora @Itslilianka @meister_chlepka @GdzieJestInternet @Smarek37 @wonsz337 @Kaacezet @adrian360060 @
Pozdrawiam ziomeczków @LudzieToDebile @dywergent @Zmorka @whos_your_daddy_snakegirl @leonid_bialkow @Aramil @LuznaPusi @wypok_wypok @jacagks1962 @pyzdek @almete @ChillExecutiveOfficer @187Fan @zazdrosny @Scybulko @Afrobiker @wfyokyga @Miteora @Itslilianka @meister_chlepka @GdzieJestInternet @Smarek37 @wonsz337 @Kaacezet @adrian360060 @
źródło: IMG_7625
Pobierz
Zmorka +39

![Szpitale przekładają zabiegi, bo NFZ nie płaci [edycja 2025]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e651cdd2df8622992dce7e129dc702ca591ed675fa66f972e7584cc252a01bef,q80.jpg)

#budujzwykopem
#domwbrzozach
Kolejna aktualizacja
- powstały płytki w kotłowni i spiżarni. Robiłem pierwszy raz w życiu i wyszło w porządku. Te systemy poziomowania są spoko.
- jakieś gniazdka czy malowanie już zrobione na 1 warstwe. Sufity mogę na gotowo malować więc kotłownia i spiżarnia jest na gotowo. Sufit w kuchni też.
- wjeżdża pompa ciepła na fundament który zrobiłem i podniosłem jeszcze na bloczkach
- zaczynam robić cokół ze styropianu.
- rozdzielnica złożona
- meble pomierzone
- kafelki do łazienek kupione i 3 wykonawców wycenia.
źródło: temp_file756717397201795305
Pobierz@Sceptyk_bez_zdania: 42k to powoli wchodzisz w terytorium pomp gruntowych. Przy pompie powietrznej trzeba pamiętać o jakimś dodatkowym źródle ogrzewania, bo przy niższych temperaturach taka pompa staje się defacto grzałką na prąd. No i pompy ciepła są tak tanie, że za 7k dostaniesz chinczyka na identycznych podzespolach co ten panasonic.
Sam stalem przed tym wyborem co Ty ponad rok temu i
W podłodze 20cm styropianu w tym grafit
W stropie 30cm tylko grafit. Do tego strop 26cm i potem wylewka. Łącznie stropu mam koło 62cm.
System poziomowania z allegro za 30zl, przecinarka płytek od znajomego. Płytki też dostałem za darmo do kotłowni i spiżarni bo kolegom leżały tylko.
Paca grzebień, klej, wiaderko i wio. Posadzki mam idealnie równe to smaruje podłogę grzebieniem, lekko smaruje też sama płytkę. Kładę i kolejna. Dociągamy te poziomowania i tyle roboty. Można od razu po tym chodzić jak klej się zrobi gęsty.
Jak minie 4 tygodnie od wylania to pompa zaczyna wygrzewać posadzkę i wkładam 2 osuszacze. 2-3 tygodnie wygrzewania i wchodzi ekipa na panele winylowe i musi mieć sucho bo będą to mierzyć.
Wysłane 2.5 tygodnia temu czyli koniec września. Za 1.5 tygodnia zaczynam wygrzewać jak minie miesiąc.
Ja mieszkanie sprzedałem i przed świętami chce się przenieść. Mam termin do 31.01.2026 ale myślę że miesiąc wcześniej.
Zaraz elewacje zaczynam też chyba sam.