Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz
Lardor +1
Którą skrzynie biegów wolicie?
źródło: temp_file6858820463095919402
Pobierzktórą wolicie
- manualną 21.2% (220)
- automatyczną 78.8% (817)

nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
źródło: 1000021065
Pobierz@jmuhha: @Franzowaty @WolnyBLN nie zawsze warto to co tańsze. Niektórym wystarczy 40m2 w Warszawie, a innym domek w jakiejś malowniczej wiosce przy górach.
@Franzowaty: no tutaj to poplynąłeś.
Ale to zależy wszystko od przypadku. Mam nowy dom, dobrze ocieplony, z rekuperacją, drzwi nie są pootwierane na dwór. Nie mam szamba tylko przydomową oczyszczalnie ścieków gdzie raz na dwa lata ma przyjechać szambiarka.
Jeśli ktoś ma gorzej ocieplony dom, bez wentylacji mechanicznej, okna zimą pootwierane, brak zysków cieplnych z okien zimą, szambo to prawdopodobnie zapłaci za utrzymanie
ogólnie za co płace to podatek od nieruchomości - jakies 180zł rocznie
prad rocznie mnie wychodzi okolo 1200zł,
internet
@mateuszwajcheprzeloz2: no tak z czapy, trochę te opłaty. U mnie w małym domku pod miastem prezentuje się to tak (średnie ceny za miesiąc):
- woda +
1. Ludzie bardzo wiele rzeczy robią sami. Na instagramie pełno rolek jak laska opowiada jak to jej bohaterski mąż z--------a po robocie do 22 i robi prace remontowo-budowlane. System zlecony ma tę wadę, że jest drogi i ciężko o dobrych fachowców.
2. Kupić a wybudować to dwie różne sprawy. Jak nie chcesz bawić się w budowanie mozolnie 2 lata to możesz skorzystać z oferty domów prefabrykowanych