Wpis z mikrobloga

✨️ Co zrobić, gdy urząd skarbowy żąda podatku po stracie na kryptowalutach?
W 2024 kupiłem WIf po 2.5usd, sprzedałem go parę miesięcy później ze stratą 40% (gdybym nie bym chciwy to mogłem zarobić prawie 2x ale trzymałem licząc na 10usd). Nie zgłaszałem tego bo myślałem że jak straciłem to nie muszę. Teraz us chce ściągnąć ode mnie podatek z tej kwoty pomimo ze wcześniej straciłem 40%. Dostaje listy itd. Co mam teraz zrobić? #kryptowaluty #bitcoin

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak w coś inwestujesz, to może warto rozeznać się w podatkach powiązanych? Poszukaj doradcy podatkowego. Jeśli nie wpisałeś kosztu zakupu w pity, no to US bazuje na danych, jakie od Ciebie ma. Możesz próbować czynny żal i próby naprostowania poprzednich pitów, by wpisać te zakupy krypto.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: posłuchaj mnie uważnie, jutro o 19:45 masz samolot do meksyku.
Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka,
otwórz ją tajnym hasłem : hajduszoboszlo. W niej znajdziesz nowy dowód osobisty,
3000 pesos i kluczyki do mieszkania na przeciwko. Od dziś nazywasz się
Juan Pablo Fernandez Maria FC Barcelona Janusz Sergio Vasilii Szewczenko i jesteś rosyjskim imigrantem z Rumuni.
Pracujesz w zakładzie fryzjerskim 2 km od
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Wykopowicz93 najpierw kupiłem sol bezpośrednio przez portfel phantom. Wymieniłem na Wif i trzymałem. Potem wymieniłem wif na sol ze stratą na dex (dokładnie o wartości 8k PLN już po stracie) przelałem to na binance i wymieniłem na Pln i wypłaciłem. Miesiąc temu dostałem wezwanie do zaległego podatku. W liście wykierowali mi wszystkie moje transakcje z dokładną data i kwota na binance

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz