Wpis z mikrobloga

#programowanie #it #programista15k #programista25k
Był przypadkowy leak stawek na prezentacji, kontraktornia przytula za mnie prawie 50% marżę (65EUR i z tego mam 34), a ja za miesiąc zaczynam 4 rok bez podwyżki bo nie mają mi z czego dać. I w sumie jestem samograjem, mam zerowy kontakt z kontraktornią poza wysyłaniem godzin i wystawianiem faktur. Kto da więcej?! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@luke-mat: no ja wiem wiem, dlatego przywrócili w tym miesiącu typa, którego zwolnili kilka miesięcy temu bo jednak wiedza domenowa w branży lotniczej się przydaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@slgdfhsdhjfbs: 147 dokładnie. Mam więcej niż 7 lat. Fullstack. Prócz mnie jest jeszcze dwóch, jeden ma 170, drugi 200. Jesteśmy tylko my, właściwie klient ogranicza się do opłacania faktur za nas. Nie ma żadnego PMa czy c--j wie co, sami wszystko ogarniamy z klientem. To jest po prostu czysty zysk kontraktorni za nic, za ogarnięcie nam tej roboty 5 lat temu. Gdyby nie umowa o zakazie konkurencji już dawno byłbym
  • Odpowiedz
  • 0
@gustowny_dzikus próbowałem w zeszłym roku. Mamy nowego managera. Typowy Janusz z wężem w kieszeni. Kontraktornia wchlonela jego firmę, a mój zespół dali pod jego skrzydła z tego względu że jesteśmy bezproblemowym samograjem. Z rozmowy wyniknęło, że on teraz daje obniżki, a nie podwyżki, do tego nie znając mnie powiedział "mam lepszych programistów od Ciebie i oni zarabiają 160zl/h, ale będę z nimi rozmawiał o zmniejszeniu stawki" - oczywiście mówił to nie
  • Odpowiedz
@Dominias: no lekko, przecież to wiadomo. Bywały stawki (w moim epizodzie z taką firemką) rzędu 200$/ojro. Gdzie przy moim ówczesnym stanie wiedzy i doświadczeniu byłoby mi wtedy głupio 100 Euro/h komuś zawołać. A wtedy też z tych dwustu nawet i połowy na oczy nie oglądałem :) Natomiast wysokiej klasy specjaliści nie mają problemu negocjować 1.2 czy 2kE dniówki.
  • Odpowiedz