Aktywne Wpisy

patinete +52
Gdybyś mógł cofnąć się w czasie i dać sobie 15-letniemu jedną, krótką radę na temat życia… co by to było?
W wieku 15 lat wiele rzeczy wydawało się ogromnie ważnych: opinia innych, pierwsze porażki, kompleksy, to, czy zdążymy z życiem. Z perspektywy czasu część tych problemów okazuje się zupełnie nieistotna, a niektóre rzeczy rozumiemy dopiero po latach.
Macie taką jedną rzecz, którą chcielibyście wtedy wiedzieć? Co powiedzielibyście młodszemu sobie?
#zycie
W wieku 15 lat wiele rzeczy wydawało się ogromnie ważnych: opinia innych, pierwsze porażki, kompleksy, to, czy zdążymy z życiem. Z perspektywy czasu część tych problemów okazuje się zupełnie nieistotna, a niektóre rzeczy rozumiemy dopiero po latach.
Macie taką jedną rzecz, którą chcielibyście wtedy wiedzieć? Co powiedzielibyście młodszemu sobie?
#zycie
źródło: xc
Pobierz
KAROO +146
Biegłem sobie wczoraj półmaraton w Łodzi, wchodzę do strefy startowej, a tam widzę, że jakiś kasztan się przepycha bokiem, patrze na twarz, wygląda znajomo ale jakaś dziwna broda, myślę sobie niemożliwe... xD ale w domu sprawdziłem wyniki, a to nie kto inny niż #sebcel
niestety Seba nie ukończył, jedyny pomiar ma na 5km:
https://www.maratonczyk.pl/wyniki_2026/pko-wieczorny-p%C3%B3%C5%82maraton-%C5%82%C3%B3d%C5%BA_21-097-km_2026.pdf pierwszy z DNF
przygotowania do maratonu w Atenach chyba trzeba przełożyć na przyszły rok xD
niestety Seba nie ukończył, jedyny pomiar ma na 5km:
https://www.maratonczyk.pl/wyniki_2026/pko-wieczorny-p%C3%B3%C5%82maraton-%C5%82%C3%B3d%C5%BA_21-097-km_2026.pdf pierwszy z DNF
przygotowania do maratonu w Atenach chyba trzeba przełożyć na przyszły rok xD

Mirki, różne rzeczy widziałem przeglądając medyczne tagi na wykopie, ale jedna rzecz mnie szczególnie zastanawia. Czy naprawdę istnieją rodzice skłonni szprycować swoje dziecko metylofenidatem, żeby miało lepsze oceny? Nawet jeśli nie ma wskazań? No po prostu nie mieści mi się w głowie, że można być tak głupim. Spotkał się z tym ktoś w realu?
#lekarz #lekarze #zdrowie #medycyna #pediatria #dzieci #spoleczenstwo #sluzbazdrowia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Zaciekawił mnie ten problem.
Zastanawiam się, co ci ludzie mają w głowach. I co robią, jak bąbelek zamiast się lepiej uczyć zaczyna wykazywać oznaki