Wpis z mikrobloga

Hej, znalazłem fajne narzędzie #n8n . Chciałbym nauczyć się automatyzacji AI. Pracuję w ecommerce i chciałbym usprawnić swoją pracę (dla nauki bardziej). Macie pomysł jak zautomatyzować uzupełnianie template od ebay (excel) do wystawiania produktów na podstawie innego pliku excel gdzie są dane o produktach? Zmieniłem dane z csv na json w obydwóch plikach, użyłem Merge i łączy jakby te dwa pliki, ale teraz AI powinno połączyć mi te dwa pliki ale za każdym razem wypluwa mi jakieś totalne bzdury, które nawet nie są ta templatka od ebay tylko jakieś nic nie znaczące nagłówki tabel etc. Ma ktoś pomysł jakiego prompt uzyc i co ja w zasadzie powinienem użyć za narzędzia (tam jest do wyboru np. Message to Assistant etc). Do tego to template w różnych językach, jak ma kolor w danych np. Kremowy, to nie ma tłumaczyć (działam na niemieckim, dane po polsku) na creme tylko powinien z listy w template wybrać beige (beżowy). Da się to w ogóle wykonać?
#ai #sztucznainteligencja #ecommerce #automatyzacja
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka prosty skrypt z pythona? Plik z danymi zupełnie inaczej wygląda niż template. Do tego template dla każdej kategorii inaczej wygląda, ma inne dane. Jest to w stanie ogarnąć python? Nie wiem jak miałby to robić. Jestem lewy w programowaniu :)
  • Odpowiedz
@mcwrap: To nie jest zastosowanie do AI tylko dla języka programowania, ja bym to w pythonie zrobił, bo znam i jest prosty.

Rozumiem, że masz plik excela z danymi i chcesz uzupełnić template na podstawie tych danych.

Musisz się zastanowić jak rozbić zadanie na malutkie podzadania (tutaj się przydaje wiedza algorytmiczna).
Ja domyślam się, że można zrobić
  • Odpowiedz
coś co prosty skrypt z pythona ogarnął by dzieciak po wakacyjnym kursie internetowym chcesz robić przez LLM? Gdzie ten świat dąży

@Janusz_herbu_sKoryBut_Wisnioweczka: A co w tym złego? Boisz się o pracę (jako klepacz prostych narzędzi w Pythonie)??? To może słusznie się boisz...
  • Odpowiedz
@mcwrap: n8n dosyć dobrze działa na narzędziach google workspace. spróbuj wrzucić oba pliki do google drive i zapisac je jako pliki google sheets. nadaj dostęp n8n do google sheets na Twoim koncie. Użyj węzłów get rows w przypadku obu plików i potem węzła merge - musisz tylko mieć jakiś klucz łączenia dla tych obu plików. potem dajesz węzeł update rows (czy jakoś tak) i zapisujesz dane w wybranym pliku. Żeby
  • Odpowiedz