Wpis z mikrobloga

Trafiłem dzisiaj na artykuł Onetu, który jest tak głupi, że aż napiszę posta ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oto fragment:

Beata ma 32 lata i od trzech lat regularnie chodzi na randki. Nie z mężczyznami, ale z doradcami kredytowymi. Gdy zaczynała starać się o kredyt w 2021 r., brakowało jej 20 tys. zł do wymaganego wkładu własnego. — Pomyślałam: no dobra, przez rok poszczę, ograniczę wydatki i uzbieram. Zaparłam się i uzbierałam. Naprawdę przez te 12 miesięcy żyłam bardzo minimalistycznie: zero wypadów do kina, nie pojechałam na urlop, tylko wolny czas spędziłam w domu i na spacerach w lesie.

Czyli wyimaginowana Beata weszła na rynek pracy po zakończeniu studiów i przez lata jej priorytetem były wakacje i wyjścia na miasto, a dopiero mając 29 lat ogarnęła, że może najpierw jednak mieszkanie, a dopiero potem wakacje?

Takie Beaty naprawdę istnieją czy to bujna wyobraźnia dziennikarzyny, który po odjęciu 2021 od 2025 uzyskuje wynik 3?

PS pomijam, że w międzyczasie był program rządowy i wkład własny nie był konieczny, skąd tuman z Onetu miałby to widzieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#nieruchomosci #korposwiat #kredythipoteczny #gospodarka
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

PS pomijam, że w międzyczasie był program rządowy i wkład własny nie był konieczny, skąd tuman z Onetu miałby to widzieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ten program zdaje sie caly czas funkcjonuje, a nawet jesli nie - to wtedy kiedy byl, ponoc w ogole nie bylo zainteresowania...

czyli co - nie prawda ze ludzi mlodych blokuje wklad wlasny - bo panstwo tu wyciagalo reke...

@francoisinho:
  • Odpowiedz
  • 0
@del855: raczej jeśli ktoś chce kupić mieszkanie i zbiera na wkład własny to naprawdę można zrezygnować z wakacji lub zaplanować coś budżetowego w wieku dwudziestu kilku lat

Choć hipotetyczna Beata mogła myśleć inaczej...

• Odpowiedz
Choć hipotetyczna Beata mogła myśleć inaczej...

no ale o to chodzi ze nie musiala.... bo miala program rzadowy - ktory jej probelm eleminowal. Czyli tak sie zebirala do tego zakupu, tak gadala z tym doradca kredytowym ze.... ze nie wiedziala ze takowy istnieje.

@francoisinho:
  • Odpowiedz