Aktywne Wpisy
IbraKa +133
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Odnośnie cen pomp mówi prawdę, czy w ciula leci? Bo z tego co czytam tag to podobno ceny poleciały na ryj właśnie, a nie w górę.
Kogo szukać do podłączania pompy, firmę typowo od pc + fotowoltaiki czy zwykłego elektryka + hydraulika znaleźć?
#budowadomu #pompaciepla #fotowoltaika
@smway: Do splita musisz mieć firmę z uprawnieniami.
@milo1000 orientujesz się, czy są to duże różnice w cenie montażu i samej jednostki?
@szarin tak właśnie myślałem, podejrzewam, że w grudniu to co się nie sprzedało będą oddawać za pół darmo żeby się pozbyć gorącego kartofla
Brałem mono bo cena jaka zawołali mi za montaż splita zbiła mnie z nóg, za kaisaia splita 6kw z montazem
https://wykop.pl/wpis/82445391/ile-teraz-koztuje-najtansza-pompa-ciepla-6kw-z-mon#285524155
Pompa ciepla Kaisai 12kW 6 200,00 zł
Zaprawa i bloczki 100,00 zł
Miernik faz 68,99 zł
filtra magnetyczny
@smway: Moja rada - zrób wycenę. Mój sąsiad mówił to samo - "Za drogo będzie"; "A masz wyceny?"; "Nie"; "To weź."
Efekt, ma gruntową ;)
I weź wyceny od 3 firm co specjalizują się w powietrznych i 3 od gruntowych (ci co robią powietrzne mówią, że się nie opłaca, bo mają szybszą i
Lokalna firma zajmująca się pc i pv
Jadę do drugiej
@smway: Gruntówka nie będzie droższa...
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-8 o 15.14.00
Pobierz@Mateos2: @Djelon: właśnie bym powiedział, że tyle powinna kosztować z instalacją powietrzna. Jeżeli ma to być
to już srogie przegięcie. Ale przy takich cenach rozważałbym serio gruntówkę. Ale właśnie, jeżeli to ma być ~10k PLN to się nie ma co zastanawiać.
@smway: W cenie jednostki to chyba nie są duże różnice. Monobloka możesz sobie całkowicie sam podłączyć, jeżeli masz trochę umiejętności elektryczno-hydraulicznych, ja u siebie mam splita i też hydraulikę i zasilanie zrobiłem sam, zawiesiłem pompę, podłączyłem do obiegu wody itp., chłopaki tylko przyjechali, zamontowali jednostkę zewnętrzną, podłączyli i nabili czynnik, uruchomili i podbili gwarancję. Za całość, tj.
Tu masz All In One za 37k zł z podstawowym montażem https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-mitsubishi-zubadan-one-3f-8kw-montaz-10640333292