Wpis z mikrobloga

✨️ Jak uzyskać kredyt hipoteczny z dużym wkładem własnym?
Po latach oszczędzania, stoję w końcu przed perspektywą wzięcia kredytu na zakup mieszkania. Sęk w tym, że większość pieniędzy mam już odłożone. Mieszkanie znalezione, wszystko fajnie, sprawdzam sobie kalkulator żeby wyliczyć orientacyjną kwotę kredytu, a tu zonk - nie mogę ustawić pełnej kwoty, tylko max 80% ceny nieruchomości. Wiem, że to nietypowe, bo większość ludzi jest w odwrotnej sytuacji, ale czy w takim wypadku pozostaje mi jedynie kredyt gotówkowy, czy mam jakieś inne opcje?

#kredyt #kredythipoteczny #mieszkanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak uzyskać kredyt hipoteczny z dużym wkładem własnym? Ⓘ
Po latach ...

źródło: Zrzut-ekranu-2025-10-07-153231

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: i pamiętaj też, że kredyt bierzesz nie tylko na mieszkanie ale na wykończenie, części trwale związane z murami czyli podłogi, ściany, parapety ale też sanitariaty w łazience, armatura i zabudowa np. kuchenna bądź AGD w zabudowie

tym se możesz podbić kwotę kredytu, i wtedy twój wkład własny łatwiej zmieści się w limicie jak jakiś bank ma np. to 80%

tylko potem będziesz musiał faktycznie wykończyć to mieszkanie
  • Odpowiedz
Weź kredyt większy i pierwszego dnia od razu go nadpłać, zostaniesz z kredytem w wysokości, którą chciałeś i niżej oprocentowanym, co ważne wybierz bank i kredyt, aby nie były z tym związane dodatkowe opłaty, najlepiej z ekspertem finansowym.
  • Odpowiedz
Dla większości banków 100 tys. to minimalna kwota kredytu bodajże, ale są i takie, które udzielą na 40 czy 60 tys.
  • Odpowiedz
nie mogę ustawić pełnej kwoty, tylko max 80% ceny nieruchomości

@mirko_anonim: To nie jest kalkulator, tylko narzędzie marketingowe. Służy do uzyskania kontaktu do potencjalnych klientów. Zwykle nie pokazuje prawdziwych ofert i informacji.

Większość banków nie ma ograniczenia wielkości wkładu własnego, może on nawet wynosić 99% ceny nieruchomości. Czasami występuje ograniczenie minimalnej kwoty kredytu np. nie może być niższa niż 100 000 zł.
  • Odpowiedz