coraz bardziej mi się w tym kraju nie podoba ale jednocześnie czuję się patriotą, czuję się Polakiem i emigrację uważam za zdradę narodu
jakieś e-dowody, ogólnie nakaz noszenia dowodu ze sobą (nie wspomnę już o jakimś chorym systemie o nazwie mobywatel), nakaz oddawania odcisku palca do dowodu, ogólnie to uwielbienie do wszystkiego co elektroniczne, sztuczne, wciskanie wszędzie płatności elektronicznej, paczkomaty, kasy automatyczne (ostatnio byłam w carrefour i żadnej kasy normalnej czynnej nie było), do tego ekoterroryzm, nawet już nie możesz napić się normalnie w kubku tylko dają ci papierowy co przecieka i papierowe słomki ci się rozpływają w ryju
może po prostu dlatego że wychowałam się w innych czasach, nie wiem
@gorzki99 masz rację nie trzeba nosić, ale Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia, art. 45 § 1 pkt 1:
Policja może zatrzymać osobę, jeżeli zachodzi uzasadnione przypuszczenie popełnienia przez nią wykroczenia, a jej tożsamości nie można ustalić w inny sposób.
@Zoyav: Ale w czym problem? Jak nic nie odwalisz to nikt ciebie nie ma prawa bez powodu przeszukiwać, a jak coś zrobisz to i tak cię zgarną w celu identyfikacji.
jakieś e-dowody, ogólnie nakaz noszenia dowodu ze sobą (nie wspomnę już o jakimś chorym systemie o nazwie mobywatel), nakaz oddawania odcisku palca do dowodu, ogólnie to uwielbienie do wszystkiego co elektroniczne, sztuczne, wciskanie wszędzie płatności elektronicznej, paczkomaty, kasy automatyczne (ostatnio byłam w carrefour i żadnej kasy normalnej czynnej nie było), do tego ekoterroryzm, nawet już nie możesz napić się normalnie w kubku tylko dają ci papierowy co przecieka i papierowe słomki ci się rozpływają w ryju
może po prostu dlatego że wychowałam się w innych czasach, nie wiem
#przemyslenia #polska #spoleczenstwo #damskiprzegryw #zalesie #wysryw
źródło: IMG_9973
Pobierz@Zoyav: Od kiedy?????
LOL ale sie wlasnie zblazniles
Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia,
art. 45 § 1 pkt 1:
@Zoyav: Ale w czym problem? Jak nic nie odwalisz to nikt ciebie nie ma prawa bez powodu przeszukiwać, a jak coś zrobisz to i tak cię zgarną w celu identyfikacji.
źródło: IMG_9973
Pobierz